Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele, φιλικός προς το Bitcoin, εξασφαλίζει επανεκλογή

Ο Nayib Bukele, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστός για την ευνοϊκή του στάση απέναντι στο bitcoin, φαίνεται έτοιμος για μια συνεχόμενη πενταετή θητεία, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls που δημοσιεύτηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της Κυριακής. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες, δεδομένης της ευρείας δημοτικότητας του Bukele στη χώρα και του σημαντικού του προβάδισμα στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Σε ένα θριαμβευτικό tweet, ο Μπουκέλε δήλωσε: “Οι αριθμοί μας δείχνουν μια αποφασιστική νίκη στις προεδρικές εκλογές, εξασφαλίζοντας πάνω από το 85% των ψήφων και τουλάχιστον 58 από τους 60 βουλευτές στη Συνέλευση”.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής του θητείας, ο Μπουκέλε κέρδισε την προσοχή για τη σκληρή προσέγγισή του στην καταπολέμηση της βίας των συμμοριών μέσω μαζικών φυλακίσεων και τον τολμηρό εναγκαλισμό του με το bitcoin (BTC). Το Ελ Σαλβαδόρ έγραψε ιστορία το 2021, καθώς έγινε το πρώτο έθνος που αναγνώρισε επίσημα το bitcoin ως νόμιμο χρήμα. Ο Bukele προώθησε περαιτέρω την υιοθέτηση του bitcoin εισάγοντας το κρύπτο πορτοφόλι Chivo και ξεκίνησε επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα. Ενώ επαινέθηκε από τους λάτρεις του bitcoin, οι ενέργειες αυτές αντιμετώπισαν επικρίσεις από διεθνείς φορείς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Όσον αφορά το μέλλον, το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να εκδώσει τα πολυαναμενόμενα “Volcano bonds” που υποστηρίζονται από bitcoin αργότερα φέτος, μετά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών τον Δεκέμβριο. Τα ομόλογα αυτά αποσκοπούν στη χρηματοδότηση μιας βιομηχανίας εξόρυξης Bitcoin στη χώρα που θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: