Ο νομικός σύμβουλος της Paradigm αμφισβητεί την προσέγγιση της SEC στις αγορές κρύπτο

Η Paradigm, μια διακεκριμένη εταιρεία επενδύσεων κρύπτο, έχει ενταχθεί στην αυξανόμενη χορωδία των φωνών που επικρίνουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για αυτό που αντιλαμβάνονται ως υπερβολή στη ρύθμιση των δευτερογενών αγορών κρύπτο. Ο ειδικός σύμβουλος Rodrigo Seira εξέφρασε τις ανησυχίες του στις 11 Ιουλίου, μετά την κατάθεση από την Paradigm ενός amicus brief υπέρ του αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρύπτο Bittrex, προτρέποντας την απόρριψη της υπόθεσης της SEC κατά του ανταλλακτηρίου.

Σε μια σειρά από tweets, ο Seira υποστήριξε ότι η χρήση του τεστ Howey από την SEC για τη θεμελίωση των αξιώσεών της κατά της Bittrex ήταν παράλογη και δεν θα πρέπει να γίνει δεκτή. Τόνισε επίσης προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου της SEC Gary Gensler, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα ανταλλακτήρια κρύπτο δεν είχουν επαρκές ρυθμιστικό πλαίσιο. Ο Seira υποστήριξε ότι αυτή η αναγνώριση υπογράμμισε την έλλειψη εξουσίας της ρυθμιστικής αρχής να εποπτεύει αποτελεσματικά αυτές τις δευτερογενείς αγορές.

Ο Seira είχε διατυπώσει προηγουμένως παρόμοια επιχειρήματα σε ανάρτηση στο ιστολόγιο του στις 7 Ιουλίου, όπου υποστήριξε ότι η δικαιοδοσία της SEC δεν επεκτείνεται στα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, δεδομένου ότι δεν αφορούν “επενδυτικά συμβόλαια”, όπως αυτά ορίζονται από τον οργανισμό. Τόνισε ότι χωρίς σαφείς κανόνες ή καθοδήγηση, ο κλάδος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παρέμενε σε κατάσταση αβεβαιότητας, με τις εταιρείες κρύπτο όπως η Coinbase να βρίσκονται ανάμεσα στην πρόσκληση της SEC να εγγραφούν και στην απουσία ενός βιώσιμου μηχανισμού για να το πράξουν.

Η SEC κίνησε νομική δράση κατά της Bittrex στις 17 Απριλίου, καταθέτοντας καταγγελία κατά του ανταλλατηρίου. Στη συνέχεια, η Bittrex παρέδωσε την άδεια διαβίβασης χρημάτων της Φλόριντα στις 30 Απριλίου και αργότερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 8 Μαΐου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Paradigm έρχεται να υπερασπιστεί έναν οργανισμό κρύπτο που αντιμετωπίζει τον έλεγχο της SEC. Τον Μάιο, η εταιρεία ζήτησε την άδεια να καταθέσει ένα amicus brief υπέρ της Coinbase, υποστηρίζοντας ότι η SEC δεν είχε παράσχει σαφείς κανόνες ή οδηγίες για τις εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καθώς η συζήτηση γύρω από τη δικαιοδοσία και τη ρυθμιστική προσέγγιση της SEC για τα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται, οι νομικοί σύμβουλοι της Paradigm έχουν προσθέσει τη φωνή τους στις διαφορετικές γνώμες, υποστηρίζοντας ένα πιο ισορροπημένο και διαφανές ρυθμιστικό πλαίσιο για τον κλάδο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: