Ο Michael Saylor λέει ότι θα αγοράζει Bitcoin για πάντα – Οι λόγοι πίσω από αυτό

Ο Michael Saylor, πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy, ενίσχυσε τη δέσμευσή του στην αέναη απόκτηση Bitcoin (BTC), σηματοδοτώντας μια αποφασιστική στάση ως υποστηρικτής του κορυφαίου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Τρίτη, ο Saylor μοιράστηκε την ακλόνητη αφοσίωσή του στη διατήρηση τόσο των προσωπικών όσο και των εταιρικών συμμετοχών σε BTC, ακόμη και μπροστά σε ένα μη πραγματοποιημένο κέρδος ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αγοράζοντας για πάντα

Ο Saylor τόνισε ότι το Bitcoin είναι η στρατηγική εξόδου του και ένα ανθεκτικό περιουσιακό στοιχείο, που στέκεται δίπλα σε οντότητες τρισεκατομμυρίων δολαρίων όπως η Apple, η Google και η Microsoft. Αν και δεν είναι η ίδια εταιρεία, το BTC ανταγωνίζεται κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός και ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P.

“Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στην κεφαλαιακή δομή αυτών των δέκα κορυφαίων εταιρειών για να κρατήσουν κεφάλαια αξίας 10 ή 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, το bitcoin ανταγωνίζεται τον χρυσό, ο οποίος είναι 10πλάσιος από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή. Ανταγωνίζεται τον δείκτη S&P και ανταγωνίζεται τα ακίνητα, μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων αξίας 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον ως αποθήκη αξίας”, εξήγησε ο Saylor.

Ο ιδρυτής της MicroStrategy πιστεύει ακράδαντα ότι τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να ρέουν από τον χρυσό και άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στο BTC, επειδή το ψηφιακό νόμισμα είναι, κατά την άποψή του, “τεχνικά ανώτερο” από αυτά.

“Εφόσον ισχύει αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πουλήσουμε τους νικητές για να αγοράσουμε τους ηττημένους”, πρόσθεσε ο Saylor.

Οι προβλέψεις του Saylor εκδηλώνονται

Τα πρόσφατα σχόλια του Saylor απηχούν τα συναισθήματά του πριν από δύο μήνες, όταν χαιρέτισε τα νεοεισαχθέντα spot Bitcoin ETF ως την πιο σημαντική εξέλιξη στη Wall Street τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Έκανε παραλληλισμούς μεταξύ αυτών των ETFs και της ιστορικής δημιουργίας του αμοιβαίου κεφαλαίου S&P 500.

Ως πρώιμος και ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin, ο Saylor άρχισε να συσσωρεύει BTC το 2020, μετατρέποντας τη MicroStrategy στην πρώτη εισηγμένη εταιρεία που συγκέντρωσε το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Από την τελευταία αγορά 850 BTC από την εταιρεία τον Ιανουάριο, οι συμμετοχές της έχουν διογκωθεί σε 190.000 BTC, τα οποία αποκτήθηκαν σε μέση τιμή 31.224 δολάρια το καθένα και η αξία τους σήμερα ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προβλέψεις που έκανε ο Saylor τον Δεκέμβριο σχετικά με την αύξηση της ζήτησης BTC το 2024 υλοποιούνται τώρα. Η ζήτηση για BTC από spot Bitcoin ETFs είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη από την προσφορά που διατίθεται από τους miners, συμβάλλοντας στην πρόσφατη άνοδο της τιμής του περιουσιακού στοιχείου.

For more news, find me on Twitter for news and Giannis Andreou and subscribe to my YouTube channel.

What is your opinion on this issue? Leave me your comment below! I’m always interested in your opinion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: