Ο Λευκός Οίκος «γνωρίζει» την κατάσταση της Silvergate, λέει η εκπρόσωπος

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακολουθεί την κατάσταση της Silvergate Bank (SI), συγκρίνοντάς τη με άλλες εταιρείες κρύπτο και λέγοντας ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να αναλάβει δράση σε αυτόν τον τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, η Jean-Pierre είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει συγκεκριμένα στη Silvergate, αλλά σημείωσε ότι ορισμένες εταιρείες κρύπτο έχουν «αντιμετώπισε[αν] σημαντικά ζητήματα» τις τελευταίες εβδομάδες και επεσήμανε δηλώσεις από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές τραπεζών που προειδοποιούσαν του κινδύνου που θα μπορούσαν να θέτουν τα κρυπτονομίσματα σε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών κυκλοφόρησαν κατευθυντήριες γραμμές για το πώς οι τράπεζες πρέπει να προστατεύονται από κινδύνους που σχετίζονται με τα κρύπτο», είπε. «Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για έναν Πρόεδρο που έχει επανειλημμένα καλέσει το Κογκρέσο να αναλάβει δράση για να προστατεύσει τους καθημερινούς Αμερικανούς από τον κίνδυνο που παρουσιάζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και θα συνεχίσει να το κάνει».

Η Silvergate ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θα κλείσει το Silvergate Exchange Network (SEN) , ένα εργαλείο εσωτερικού διακανονισμού 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, το οποίο οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους τα Σαββατοκύριακα ή τις ώρες που οι κανονικές τραπεζικές υπηρεσίες ενδέχεται να είναι κλειστές.

Η κίνηση ήρθε λίγες μέρες αφότου η Silvergate ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την υποβολή της ετήσιας έκθεσής της και είπε ότι ενδέχεται να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή της τράπεζας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες έρευνες και ότι η ικανότητά της να είναι «συνεχής ανησυχία» τους επόμενους 12 μήνες. σε αμφιβολία.

Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της τράπεζας έπεσε κατακόρυφα , υποχωρώντας κατά 58% σε μία μόνο ημέρα πριν σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς πελάτες κρύπτο της τράπεζας έχουν ανακοινώσει ότι θα αναστείλουν τις δραστηριότητές τους με τη Silvergate,

«[Εγώ] δεν θα μιλήσω με τη συγκεκριμένη εταιρεία καθώς δεν έχουμε μιλήσει για άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις αναφορές και επί του παρόντος γνωρίζουμε την κατάσταση», δήλωσε ο Jean-Pierre τη Δευτέρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/06/white-house-is-aware-of-silvergate-situation-spokesperson-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: