Ο Jim Cramer αποδεικνύεται αλάνθαστος: Θα σταματήσει to Inverse Cramer ETF

Η απόφαση να κλείσει το Inverse Cramer ETF (SJIM) σηματοδοτεί το τέλος μιας βραχύβιας προσπάθειας να αξιοποιηθούν οι συμβουλές του οικοδεσπότη του CNBC Mad Money Jim Cramer για τις μετοχές. Το αμοιβαίο κεφάλαιο που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου 2023, το οποίο διαχειριζόταν η Tuttle Capital Management, είχε ως στόχο να αποκομίσει κέρδη από τη σορτάρισμα μετοχών που συνιστούσε ο Cramer. Ωστόσο, μετά από μόλις δέκα μήνες διαπραγμάτευσης, το ETF θα ρευστοποιηθεί, με την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής του να έχει οριστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Παρά τις αρχικές φιλοδοξίες του, το ταμείο δεν κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστική έλξη, προσελκύοντας μόνο 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις. Επιπλέον, δυσκολεύτηκε να προσφέρει αποδόσεις, σημειώνοντας αρνητικό 15% από την ίδρυσή του. Το κλείσιμο αυτό ακολουθεί την τύχη του Long Cramer ETF της εταιρείας (LJIM), το οποίο τερματίστηκε τον Αύγουστο του 2023 αφού συγκέντρωσε μόλις 1,3 εκατομμύρια δολάρια και απέδωσε μια μέτρια απόδοση 2,2%. Το LJIM, όπως και το SJIM, στόχευε στην κεφαλαιοποίηση των επιλογών μετοχών του Cramer.

Οι επενδυτικές συμβουλές του Cramer έχουν προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις από τους retail traders, με ορισμένους να αγκαλιάζουν τις ιδέες του, ενώ άλλοι τις βλέπουν με σκεπτικισμό. Η κυμαινόμενη στάση του οικοδεσπότη του Mad Money σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, από την απόρριψή τους ως έλλειψη πραγματικής αξίας έως την αναγνώριση αργότερα των δικών του κερδοφόρων επενδύσεων στο Bitcoin, έχει τροφοδοτήσει περαιτέρω τη συζήτηση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tuttle Capital, Matthew Tuttle, το κλείσιμο του ETF υπογραμμίζει τους κινδύνους που συνδέονται με την τυφλή παρακολούθηση των τηλεοπτικών χρηματιστηριακών επιλογών όπως ο Cramer, τονίζοντας την έλλειψη υπευθυνότητας στις συστάσεις τους. Αν και ο Tuttle πιστεύει ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο πέτυχε την αποστολή του, σημειώνει μια στροφή στις προτιμήσεις των μικροεπενδυτών προς τα ασταθή προϊόντα, εμποδίζοντας το ενδιαφέρον για ένα μακρύ/συντομο χαρτοφυλάκιο.

Η απόφαση της Tuttle Capital να διακόψει το SJIM αντανακλά την εστίασή της σε πιο επιτυχημένα ETF και τους περιορισμένους πόρους της. Οι μέτοχοι μπορούν να αναμένουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του αμοιβαίου κεφαλαίου θα ρευστοποιηθούν και θα διανεμηθούν στις 23 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας μετρητά στην καθαρή αξία του ενεργητικού των μεριδίων τους.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Tuttle Capital έχει καταθέσει αίτηση για έξι ETF με μόχλευση Bitcoin, με προτεινόμενες προσφορές που κυμαίνονται από 1,5x έως 2x το καθένα για long και short ETF. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη διερεύνηση των επενδυτικών ευκαιριών της εταιρείας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: