Ο Gensler της SEC λέει ότι BTC, ETH “δεν είναι τίτλοι” σε ένα πρόσφατα αναδυόμενο βίντεο

Ένα νέο βίντεο με τον Gary Gensler από το 2018 που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, στο οποίο ο νυν πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ για τις κινητές αξίες δηλώνει και πάλι ότι τα πολλαπλά κρυπτονομίσματα “δεν είναι τίτλοι”.

Στις 12 Ιουνίου πολλοί λογαριασμοί στο Twitter κοινοποίησαν το βίντεο, το οποίο θεωρείται ότι προέρχεται από μια εκδήλωση του 2018 που διοργάνωσε το Bloomberg για θεσμικούς επενδυτές.

“Πάνω από το 70% της αγοράς κρύπτο είναι Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Γιατί ονόμασα αυτά τα τέσσερα; Δεν είναι τίτλοι”, λέει ο Gensler στο βίντεο.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1668328519334780928

Εκείνη την εποχή, ο Gensler ήταν καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ενώ το βίντεο προϋπήρχε του διορισμού του ως προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά περίπου δύο χρόνια.

Φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις πιο πρόσφατες ενέργειες του Gensler στην SEC, η οποία είδε τη ρυθμιστική αρχή να ξεκινά μια καταιγίδα μέτρων επιβολής στον χώρο των κρύπτο τους τελευταίους μήνες.

Υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της SEC, πρότεινε ότι όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin είναι τίτλοι. Συνολικά, η SEC έχει χαρακτηρίσει τουλάχιστον 68 κρυπτονομίσματα ως κινητές αξίες σε διάφορες αγωγές, αν και κανένα από τα τέσσερα κρυπτονομίσματα που αναφέρονται στο βίντεο του 2018 δεν έχει μπει σε αυτόν τον κατάλογο.

Τα σχόλια στο βίντεο είναι, ωστόσο, μια άλλη αντίθεση από τις πιο πρόσφατες απόψεις του Gensler για το Ethereum. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πιέστηκε για να απαντήσει αν το ETH ήταν τίτλος ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τον Απρίλιο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

Άλλα βίντεο του Gensler που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο MIT έχουν επίσης εμφανιστεί φέτος και τον δείχνουν να κάνει παρόμοια σχόλια για τα κρύπτο.

Σε ένα βίντεο του 2019 που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, ο Gensler αποκάλεσε το Algorand “σπουδαία τεχνολογία.” Την ίδια εβδομάδα που κυκλοφόρησε το βίντεο, η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Bittrex και ισχυρίστηκε ότι το ALGO ήταν μια κινητή αξία στην καταγγελία της, με πολλούς στον χώρο της κρύπτο να αποκαλούν τον πρόεδρο της SEC υποκριτή.

Σε ένα άλλο βίντεο με ημερομηνία 2018 που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, ο Gensler φαίνεται να διδάσκει σε μάθημα στο ΜΙΤ και να ισχυρίζεται ότι τα τρία τέταρτα της αγοράς είναι “non-securities”.

“Είναι απλά ένα εμπόρευμα, μετρητά, κρύπτο”, συνεχίζει ο Gensler στο βίντεο.

Αν και τα σχόλια του Gensler έγιναν σε μια εποχή πριν αναλάβει την προεδρία της SEC, πολλοί στον χώρο των κρύπτο υποστήριξαν ότι οι ενέργειές του είναι υποκριτικές. Ένας Αμερικανός νομοθέτης εισήγαγε νομοσχέδιο με σκοπό την απόλυση του Gensler, υποστηρίζοντας ότι κάνει κατάχρηση της εξουσίας του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: