Ο Έλον Μασκ επικρίνει την «βαριά» Fed καθώς ο πρώην CEO της BitMEX βλέπει τιμή BTC στο 1 εκατομμυρίο δολάρια

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «πολύ βαριά» όσον αφορά τον πληθωρισμό, δήλωσε υπέρ του Bitcoin και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Elon Musk.

Σε μια συζήτηση στο Twitter στις 29 Μαρτίου, ο Μασκ επέκρινε ευθέως τη μακροοικονομική πολιτική των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των «υπερβολικών κρατικών δαπανών».

Μασκ: Η πολιτική της Fed είναι «σοβαρό ζήτημα»

Οι αγορές Bitcoin και κρυπτονομισμάτων παραμένουν εξαιρετικά ευαίσθητες στα υποδείγματα της Fed σχετικά με την πολιτική επιτοκίων.

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός μειώνεται σταδιακά, η Fed συνέχισε να αυξάνει τα επιτόκια, ακόμη και όταν οι τράπεζες αισθάνονται την πίεση και αρκετές καταρρέουν.

Για τον Μασκ, αυτό είναι ήδη μια περίπτωση να πάει πολύ μακριά – καθώς η μετάδοση της τραπεζικής κρίσης εξαπλώνεται στην Ευρώπη, και συμφωνεί ότι το δολάριο ΗΠΑ, χάνει γρήγορα την ελκυστικότητά του.

Σε απάντηση σε ένα νήμα για την υπεροχή του δολαρίου από την Genevieve Roch-Decter, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας χρηματοοικονομικών πληροφοριών Grit Capital, ο Musk δεν μάσησε τα λόγια του.

«Σοβαρό ζήτημα», έγραψε για το δολάριο που δυνητικά χάνει το καθεστώς του ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

«Η πολιτική των ΗΠΑ ήταν πολύ βαριά, κάνοντας τις χώρες να θέλουν να χάσουν το δολάριο».

Τα λόγια του έρχονται καθώς διάφορες χώρες θεσπίζουν μια μετατόπιση από το εμπόριο δολαρίων ΗΠΑ, με επίκεντρο την Κίνα, η οποία έχει αρχίσει να συναλλάσσεται σε γιουάν με ξένους εταίρους.

Ένα περαιτέρω tweet από τον Μασκ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε από τη Fed, «Σε συνδυασμό με τις υπερβολικές κρατικές δαπάνες, που αναγκάζουν άλλες χώρες να απορροφήσουν ένα σημαντικό μέρος του πληθωρισμού μας».

Οι αγορές παραμένουν διχασμένες ως προς το πώς θα ενεργήσει η Fed στο μέλλον. Με την επόμενη απόφαση αύξησης των επιτοκίων να μην έχει καταβληθεί για περισσότερο από ένα μήνα, τα στοιχήματα ευνοούν σχεδόν εξίσου μια άλλη αύξηση 25 μονάδων βάσης και μια παύση, σύμφωνα με στοιχεία από το FedWatch Tool του Ομίλου CME .

Διάγραμμα πιθανοτήτων επιτοκίων στόχου της Fed. Πηγή: CME Group

Η Fed τροφοδοτεί τα υπερ-ανοδικά στοιχήματα τιμών BTC

Ορισμένοι πιστεύουν ότι δεδομένης της σοβαρότητας της τραπεζικής κρίσης, οι ΗΠΑ δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να αντιστρέψουν την πολιτική τους.

Μεταξύ αυτών είναι ο Arthur Hayes, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου BitMEX, ο οποίος νωρίτερα αυτό το μήνα δημοσίευσε έναν ειδικό road map που καλύπτει το πώς πιστεύει ότι θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Σε ένα από τα πολλά πρόσφατα tweets , ο Hayes διπλασίασε το ρόδινο μέλλον για το Bitcoin ως αποτέλεσμα, δίνοντας στόχο τιμής 1 εκατομμυρίου $.

Εν τω μεταξύ, εν μέσω ρυθμιστικής προσοχής για το συνάδελφο Binance, περιέγραψε τη δράση των τιμών BTC το 2023 ως «αγορά ανόδου που τροφοδοτείται από FUD».

Το BTC/USD διαπραγματευόταν περίπου στα 28.300 $ κατά τη στιγμή της σύνταξης στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία TradingView .

Γράφημα κεριών BTC/USD 1 ώρας (Bitstamp). Πηγή: TradingView

Οι απόψεις, οι σκέψεις και οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν ούτε αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις και τις απόψεις του CryptoNea.gr.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: