Ο δικαστής στην υπόθεση SEC v. Binance θα ακούσει επιχειρήματα για το αν τα κρύπτο είναι securities

Χορηγείται νομική αναθεώρηση στην υπόθεση Binance SEC:

Έμφαση στο κατά πόσον τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι securities.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Amy Berman Jackson, η οποία επιβλέπει την υπόθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά της Binance, της Binance.US και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Changpeng Zhao, έδωσε εντολή για δικαστική επανεξέταση προκειμένου να καθοριστεί εάν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να χαρακτηριστούν ωςsecurities. Η εντολή λεπτών, με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου, στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, περιγράφει την απόφαση του δικαστή να δεχτεί επιχειρήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η SEC αντιμετωπίζει τα κρυπτονομίσματα εντός των υφιστάμενων ρυθμιστικών και νομικών πλαισίων.

Κατάσταση security:

Η νομική ομάδα θα υποστηρίξει κατά πόσον ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο παραμένει τίτλος επ’ αόριστον, αμφισβητώντας τη θέση της SEC σχετικά με τον χαρακτήρα αυτής της ταξινόμησης.

Το διακύβευμα ως security:

Το δικαστήριο θα εμβαθύνει επίσης στους ισχυρισμούς της SEC ότι οι δραστηριότητες στοιχηματισμού που σχετίζονται με ορισμένα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως securities.

Ο δικαστής Τζάκσον τόνισε την ανάγκη να διερευνηθεί εάν μια επενδυτική σύμβαση πρέπει να περιλαμβάνει συμβατική δέσμευση και διερωτήθηκε εάν η SEC μπορεί να έχει παρεξηγήσει την έννοια του “σχεδίου” στο τεστ Howey. Το τεστ Howey αποτελεί εδώ και καιρό το πρότυπο της SEC για τον προσδιορισμό του κατά πόσον ένα περιουσιακό στοιχείο χαρακτηρίζεται ως κινητή αξία, βασιζόμενο στο κατά πόσον πληροί τον ορισμό της επενδυτικής σύμβασης

Η εντολή του δικαστή ανέφερε επίσης ότι τα επιχειρήματα που σχετίζονται με το δόγμα των σημαντικών ερωτημάτων και τα ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα της δικαστικής προσέγγισης της SEC για την εποπτεία της βιομηχανίας των κρυπτο θα αντιμετωπιστούν από έναν ορισμένο δικηγόρο υπεράσπισης.

Η SEC έχει υποστηρίξει σταθερά ότι πολλά token, στις νομικές της αγωγές κατά των αμερικανικών εταιρειών κρυπτο, πληρούν τις προϋποθέσεις των securities και θα πρέπει να υπόκεινται σε ρυθμιστική εποπτεία από την Επιτροπή και όχι από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (Commodity Futures Trading Commission). Το τεστ Howey, το οποίο πιθανότατα θα συζητηθεί στην υπόθεση της Binance, επικεντρώνεται στο κατά πόσον υπάρχει επενδυτική σύμβαση.

Ειδικότερα, σε μια υπόθεση που αφορούσε την SEC και την Ripple τον Ιούλιο του 2023, ένας δικαστής έκρινε ότι το κουπόνι της Ripple δεν αποτελούσε κινητή αξία στο πλαίσιο προγραμματικών πωλήσεων σε ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η απόφαση αυτή επηρέασε έκτοτε τις νομικές αγωγές που αφορούσαν άλλες εταιρείες κρύπτο, με την Coinbase να επικαλείται το δεδικασμένο σε μια αίτηση απόρριψης της αγωγής της από την SEC τον Αύγουστο του 2023.

Η SEC έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι ο καθορισμός του κατά πόσον συγκεκριμένα token είναι τίτλοι αποτελεί νομικό ζήτημα για το δικαστήριο και όχι ζήτημα πραγματικών περιστατικών για τους ενόρκους, όπως φάνηκε στην αγωγή της κατά της Terraform Labs και του Do Kwon. Η δικαστική εξέταση της υπόθεσης Binance θα ρίξει φως σε αυτά τα πολύπλοκα νομικά ζητήματα και τις επιπτώσεις τους στην ευρύτερη βιομηχανία κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: