Κατάθεση του Gary Gensler στο Κογκρέσο: 5 αξιοσημείωτες στιγμές υπεκφυγής

Αντιμέτωπος με μια αμφιλεγόμενη ακρόαση στο Κογκρέσο, ο Gary Gensler, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), υπέστη καταιγισμό επικρίσεων και ερωτήσεων σχετικά με τη ρυθμιστική στάση του οργανισμού του σε διάφορα θέματα, από το Bitcoin έως το απροσδόκητο θέμα των καρτών Pokemon. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές στιγμές από την ακρόαση:

Είστε η Τόνια Χάρντινγκ των κανονισμών για τις κινητές αξίες“. Ο εκπρόσωπος Andy Barr έκανε έναν πολύχρωμο παραλληλισμό, κατηγορώντας τον Gensler ότι εμποδίζει τις αμερικανικές κεφαλαιαγορές με υπερβολικά ρυθμιστικά μέτρα. Η αναφορά του Barr στην Tonya Harding παρέπεμπε στο σκάνδαλο κατά το οποίο η παγοδρόμος προσέλαβε κάποιον για να επιτεθεί στην αντίπαλό της, Nancy Kerrigan, με αποτέλεσμα την απόσυρση της Kerrigan από έναν διαγωνισμό.

Μακάρι η κυβέρνηση Μπάιντεν να έλεγε: “Απολύεσαι”“. Ο εκπρόσωπος Warren Davidson εξέφρασε την ελπίδα του ότι η κυβέρνηση Biden θα αποπέμψει τον Gensler, υποστηρίζοντας ότι προωθούσε μια “αφυπνιστική” πολιτική και κοινωνική ατζέντα και έκανε κατάχρηση της θέσης του ως πρόεδρος της SEC. Ο Davidson πρότεινε ότι ο νόμος σταθεροποίησης της SEC που εισήγαγε θα μπορούσε να διευκολύνει την απομάκρυνση του Gensler.

Ο Gensler επαναλαμβάνει ότι το Bitcoin δεν είναι ασφάλεια. Ο πρόεδρος Patrick McHenry ρώτησε τον Gensler σχετικά με το αν το Bitcoin θα πρέπει να ταξινομηθεί ως ασφάλεια. Ο Gensler, μετά από κάποια διστακτικότητα, υποστήριξε ότι το Bitcoin δεν πληροί τα κριτήρια του Howey test, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν αποτελεί αξιόγραφο. Όταν ο McHenry έθεσε το ενδεχόμενο το Bitcoin να είναι εμπόρευμα, ο Gensler απέφυγε να απαντήσει άμεσα, επικαλούμενος το πεδίο εφαρμογής της αμερικανικής νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Είναι οι κάρτες συναλλαγών Pokemon τίτλοι; Εξαρτάται. Ο εκπρόσωπος Ritchie Torres αμφισβήτησε την ερμηνεία του Gensler για τις επενδυτικές συμβάσεις, ρωτώντας αν η αγορά μιας φυσικής κάρτας συναλλαγών Pokemon θα μπορούσε να θεωρηθεί συναλλαγή κινητών αξιών. Ο Gensler απάντησε με αβεβαιότητα και δήλωσε ότι αυτό εξαρτάται από το πλαίσιο. Στη συνέχεια, ο Torres ρώτησε σχετικά με τις tokenized κάρτες Pokemon που αγοράστηκαν μέσω ψηφιακού ανταλλακτηρίου, στο οποίο ο Gensler απάντησε ότι θα χρειαζόταν περισσότερες πληροφορίες για να καθορίσει αν αποτελούσε συναλλαγή κινητών αξιών. Εξήγησε ότι ο πυρήνας του Howey test αφορούσε την προσδοκία του κοινού για κέρδη από τις προσπάθειες άλλων.

Ένα σημάδι προκλητικότητας. Παρατηρητές σημείωσαν την παρουσία ενός λογότυπου της Coinbase “Stand With Crypto” πίσω από τον Gensler κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Το λογότυπο αυτό αντιπροσωπεύει μια 14μηνη εκστρατεία υπό την ηγεσία της Coinbase, η οποία υποστηρίζει τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Coinbase διοργάνωσε επίσης μια “Stand with Crypto Day” στην Ουάσινγκτον στις 27 Σεπτεμβρίου για να προωθήσει την καινοτομία των κρυπτονομισμάτων και τη βελτίωση της πολιτικής.

Η εμφάνιση του Gensler ενώπιον του Κογκρέσου ανέδειξε τις αυξανόμενες εντάσεις και ανησυχίες σχετικά με τις ρυθμιστικές δράσεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Η ακρόαση άγγιξε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την ταξινόμηση του Bitcoin έως το απροσδόκητο ερώτημα κατά πόσον οι κάρτες Pokemon μπορούν να θεωρηθούν τίτλοι, αναδεικνύοντας τις πολύπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο του εποπτικού της ρόλου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: