Η Lido DAO απορρίπτει τη LayerZero υποστηρίζοντας τους ανταγωνιστές Wormhole και Axelar σαν crypto bridge

Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, η LayerZero, μια κορυφαία εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή υποδομών διαλειτουργικότητας για blockchains, αντιμετώπισε αντιδράσεις από την κοινότητα μετά τη μονομερή έναρξη μιας γέφυρας Lido stETH τον Οκτώβριο χωρίς να ζητήσει ρητή έγκριση από το Lido DAO, την κοινότητα που διέπει το πρωτόκολλο. Ενώ τα πρωτόκολλα blockchain συχνά τονίζουν την “αδεία” τους, η κίνηση της LayerZero προκάλεσε δυσαρέσκεια σε ορισμένα μέλη της κοινότητας Lido DAO.

Παρά το γεγονός ότι ζήτησε την έγκριση της Lido DAO, η LayerZero προχώρησε στην ανάπτυξη της γέφυρας πριν λάβει επίσημη έγκριση. Οι επικριτές εντός της κοινότητας κατηγόρησαν την LayerZero ότι προσπάθησε να τοποθετηθεί ως επίσημος συνεργάτης της Lido χωρίς τη συγκατάθεση του DAO. Η κατάσταση κλιμακώθηκε περαιτέρω, καθώς μια επιστολή από μια κοινοπραξία παρόχων υποδομών κρύπτο υπέδειξε ότι η LayerZero προσπαθούσε να εξασφαλίσει πλεονέκτημα πρωτοπόρου, επηρεάζοντας ενδεχομένως την απόφαση της DAO.

Η διαμάχη περιστρέφεται γύρω από την κρίσιμη πτυχή της διαλειτουργικότητας μεταξύ των blockchains, καθώς διάφορες blockchains συνεχίζουν να εμφανίζονται. Οι υποδομές διαλειτουργικότητας, συμπεριλαμβανομένων των bridges, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διευκόλυνση της απρόσκοπτης αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών blockchains. Η σημασία της έγκρισης του stETH του Lido αυξάνεται από την ιδιότητά του ως το μεγαλύτερο πρωτόκολλο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), το οποίο διαθέτει συνολική αξία κλειδωμένη (TVL) 20,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το DeFi Llama.

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, τα μέλη του Lido DAO διεξήγαγαν μια δημοσκόπηση, με το 81% των ψήφων να ευνοεί μια αντίπαλη πρόταση από την Axelar και τη Wormhole -δύο σημαντικούς ανταγωνιστές του LayerZero. Εν αναμονή της επίσημης ψηφοφορίας, η Axelar και η Wormhole είναι έτοιμες να γίνουν οι “επίσημοι” πάροχοι για τη μετακίνηση των token της stETH στην αλυσίδα BNB.

Ο Sergey Gorbunov, διευθύνων σύμβουλος της Interop Labs και αρχικός προγραμματιστής του Axelar, υπογράμμισε τη συλλογική προσπάθεια μεταξύ Axelar και Wormhole, τονίζοντας την εστίαση της κοινής πρότασης στην αποτροπή του “εγκλωβισμού του προμηθευτή”. Η πρόταση στοχεύει να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και των δύο δικτύων, προσφέροντας ισχυρές ιδιότητες ασφαλείας για τη μεταφορά staked ETH μεταξύ διαφορετικών blockchains. Ειδικότερα, η γέφυρα Axelar-Wormhole έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει άλλους παρόχους bridging στο back-end, προσφέροντας ευελιξία στο Ίδρυμα Lido.

Αντίθετα, η ανταγωνιστική πρόταση της LayerZero για επίσημη έγκριση έλαβε μόνο το 5% των ψήφων στη δημοσκόπηση του ελέγχου θερμοκρασίας. Ενώ αυτή η διαμάχη για τo governance αφορά τη δυναμική των πρωτοκόλλων bridge, υπογραμμίζει επίσης τις ευρύτερες αρχές της αποκέντρωσης και της ενδυνάμωσης της κοινότητας στα οικοσυστήματα blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: