Η Binance επεκτείνει τις επιλογές για μεγαλύτερους traders, επιτρέποντας την αποθήκευση περιουσιακών στοιχείων αλλού: Financial Times Reports

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Τρίτη, η Binance, ένα κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, εισήγαγε μια νέα επιλογή για τους μεγαλύτερους συναλλασσόμενους: τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ανεξάρτητες τράπεζες. Προηγουμένως, οι traders ήταν υποχρεωμένοι να διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία είτε στο ίδιο το ανταλλακτήριο είτε στον συνεργάτη θεματοφυλακής του, την Ceffu. Τώρα, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδρύματα φιλικά προς τα κρυπτο, όπως οι ελβετικές τράπεζες Sygnum ή FlowBank.

Αυτή η στρατηγική στροφή της Binance μπορεί να είναι ενδεικτική των ανησυχιών των χρηστών γύρω από τις ρυθμιστικές προκλήσεις του ανταλλακτηρίου στις ΗΠΑ, ιδίως την επιβολή προστίμου ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο. Οι ανησυχίες αυτές επιδεινώθηκαν από την προηγούμενη πτώχευση του ανταγωνιστικού ανταλλακτηρίου FTX, εντείνοντας τις ανησυχίες στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

Σκεπτόμενος την εξέλιξη αυτή, ο επικεφαλής μιας εταιρείας συναλλαγών κρύπτο, τον οποίο επικαλούνται οι FT, εξέφρασε την προτίμησή του να εμπιστεύεται κεφάλαια σε ελβετικές τράπεζες αντί της Binance.

Η Binance αποκάλυψε τον Νοέμβριο ότι διερευνούσε μια τραπεζική τριμερή συμφωνία για πάνω από ένα χρόνο, η οποία περιλαμβάνει τη συνεργασία μεταξύ των πελατών, ενός τραπεζικού θεματοφύλακα και του ανταλλακτηρίου. Ωστόσο, συγκεκριμένα ονόματα τραπεζών δεν αποκαλύφθηκαν τότε.

Σε απάντηση σε ερωτήσεις, ένας εκπρόσωπος της Binance τόνισε τη σημασία της τραπεζικής λύσης triparty, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητά της να προωθήσει τη μεγαλύτερη υιοθέτηση μεταξύ των θεσμικών επενδυτών. Η ρύθμιση, σημείωσε ο εκπρόσωπος, δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον κίνδυνο, βελτιστοποιώντας παράλληλα την αποδοτικότητα του κεφαλαίου μέσω της ενεχυρίασης εξασφαλίσεων με παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

Καθώς η Binance συνεχίζει να περιηγείται στις ρυθμιστικές πολυπλοκότητες και να ενισχύει την εμπιστοσύνη των χρηστών, η προέλασή της σε λύσεις τραπεζικής τριμερούς συμβαλλόμενης αντιπροσωπεύει έναν στρατηγικό ελιγμό που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εξελισσόμενων δυναμικών της αγοράς και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην πλατφόρμα της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: