Η Yellen υπερασπίζεται την κυβερνητική παρέμβαση για την αποφυγή μιας νέας SVB

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών – Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate και Signature- η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει δράση εάν χρειαστεί. 

Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg με αποσπάσματα από μια ομιλία που θα δώσει η Yellen την Τρίτη στην Ένωση Αμερικανών Τραπεζών στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών είπε: 

«Η παρέμβασή μας ήταν απαραίτητη για την προστασία του ευρύτερου τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ και θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν παρόμοιες ενέργειες εάν τα μικρότερα ιδρύματα υποστούν καταθέσεις που ενέχουν κίνδυνο μετάδοσης».

Η Yellen πρόκειται να υπερασπιστεί τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την υπεράσπιση των τραπεζών και τον μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο της κατάστασης, αποκαλώντας τις κυβερνητικές ενέργειες «αποφασιστικές και δυναμικές ενέργειες». 

Επιπλέον, είπε ότι η κυβερνητική παρέμβαση συνέβαλε στη διατήρηση του «σημαντικού ρόλου» των μικρών και μεσαίων δανειστών στην οικονομία των ΗΠΑ. 

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τη διαρκή υγεία και ανταγωνιστικότητα της ζωντανής κοινότητας μας και των περιφερειακών τραπεζικών ιδρυμάτων».

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ άρχισαν να επεξεργάζονται γρήγορα ένα σχέδιο μετά την τραπεζική κρίση, κατά τη διάρκεια του οποίου η Yellen είπε αρχικά ότι δεν θα χρειαζόταν καμία διάσωση. Αντίθετα, οι ασφαλισμένες και ανασφάλιστες καταθέσεις ήταν εγγυημένες τόσο στην SVB όσο και στην Signature από τις ρυθμιστικές αρχές. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσης έναν νέο τρόπο για να βοηθήσει τους δανειστές να καλύψουν τις αναλήψεις. 

Μια συνάντηση έχει ανακοινωθεί από το Κογκρέσο , η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου, η οποία θα εξετάσει τις αποτυχίες της SVB και της Signature Bank

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι «σταθερά δεσμευμένος» να λογοδοτήσει όποιος ευθύνεται για τις πρόσφατες καταρρεύσεις. Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι η θωράκιση των καταθετών που εμπλέκονται με το SBV και το Signature θα είναι «χωρίς κόστος για τον φορολογούμενο».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό. Εν τω μεταξύ,  οικονομολόγοι έχουν αναλύσει ότι περισσότερες από 186 τράπεζες στις ΗΠΑ βρίσκονται σε καλή θέση για κατάρρευση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: