Η Tesla Αναφέρει Κέρδη: Αμετάβλητα τα Bitcoin Holdings καθώς η εταιρεία επενδύει στην τεχνολογία AI

Στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2023 που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, ο γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων Tesla παρέμεινε σταθερός στις συμμετοχές του σε Bitcoin, διατηρώντας τη θέση του για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Στις 30 Σεπτεμβρίου, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας σε Bitcoin παρέμειναν στα 184 εκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας μέρος των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin που αγόρασε αρχικά τον Μάρτιο του 2021. Παρά τις διακυμάνσεις στην κρύπτο-αγορά, η Tesla απέφυγε να προβεί σε αγορές ή πωλήσεις, εμμένοντας στη στρατηγική της ακόμη και μετά από μια σημαντική πώληση το δεύτερο τρίμηνο του 2022, όπου πούλησε πάνω από 30.000 BTC, αποκομίζοντας 936 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ η Tesla παρέμεινε συντηρητική στις κινήσεις της στον τομέα των κρύπτο, έκανε σημαντικά βήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι αύξησε σημαντικά την υπολογιστική της ισχύ, επικαλούμενη την επέκταση του συνόλου δεδομένων εκπαίδευσης και τη μετατόπιση των μεθόδων εκπαίδευσης του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus από κωδικοποιημένο λογισμικό σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης.

Η δέσμευση της Tesla για την προώθηση των πρωτοβουλιών της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης ήταν εμφανής, καθώς αποκάλυψε: “Έχουμε αναθέσει σε έναν από τους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο να επιταχύνει τον ρυθμό ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης μας, με την υπολογιστική ικανότητα να υπερδιπλασιάζεται σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο”.

Ωστόσο, οι οικονομικές επιδόσεις της Tesla το 3ο τρίμηνο του 2023 δεν ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τις προσδοκίες της αγοράς. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το τρίμηνο ανήλθαν σε 23,35 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αξιέπαινη αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρά την αύξηση αυτή, υπολειπόταν του εκτιμώμενου αριθμού της Zacks Investment Research που ήταν 24,38 δισ. δολάρια. Η Tesla έχασε επίσης το στόχο στα προβλεπόμενα κέρδη, ανακοινώνοντας κέρδη ανά μετοχή (EPS) ύψους 0,66 δολαρίων έναντι των εκτιμώμενων 0,72 δολαρίων EPS της Zacks.

Τα λειτουργικά έξοδα το γ’ τρίμηνο του 2023 διαμορφώθηκαν στα 2,41 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σημαντική άνοδο 42,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Tesla απέδωσε αυτές τις αυξήσεις στις συνεχιζόμενες επενδύσεις της σε έργα όπως το Cybertruck, την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και άλλες πρωτοβουλίες έρευνας και ανάπτυξης.

Η αντίδραση της αγοράς στα οικονομικά στοιχεία της Tesla ήταν μικτή. Την ημέρα της ανακοίνωσης, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση σχεδόν 4,8%, κλείνοντας στα 242,68 δολάρια. Μετά το πέρας των ωρών, η πτώση συνεχίστηκε, με τις μετοχές να υποχωρούν επιπλέον 4,25% στα 232,37 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Finance. Παρά τις διακυμάνσεις της αγοράς, η αμετακίνητη στάση της Tesla όσον αφορά τις συμμετοχές της σε Bitcoin και οι ισχυρές επενδύσεις της σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης υπογραμμίζουν τη στρατηγική της τοποθέτηση εν μέσω του εξελισσόμενου τοπίου της τεχνολογίας και της οικονομίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: