Η SEC μηνύει την Binance στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ για unregistered securities operations

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατέθεσε αγωγή κατά της Binance, της πλατφόρμας της στις ΗΠΑ και του CEO Changpeng Zhao (CZ) στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια στις 5 Ιουνίου.

Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ απήγγειλε 13 κατηγορίες κατά της Binance, συμπεριλαμβανομένων των unregistered offers και πωλήσεων των token BNB (BNB) και BUSD, των προϊόντων Simple Earn και BNB Vault και του staking program. Επιπλέον, η SEC ισχυρίζεται στη μήνυση ότι η Binance απέτυχε να καταχωρίσει την πλατφόρμα Binance.com ως ανταλλακτήριο ή broker-dealer clearing agency. Περαιτέρω, ισχυρίστηκε ότι η Binance και η BAM Trading απέτυχαν να καταχωρίσουν την Binance.US ως ανταλλακτήριο, broker και clearing agency. Ο CZ μηνύθηκε ως “ελέγχον πρόσωπο”.

Η SEC ζητά μόνιμη απαγόρευση της Binance και της CZ από περαιτέρω δραστηριότητες, επιστροφή των παράνομα αποκτηθέντων κερδών με τόκους και χρηματικές ποινές.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι τα tokens που διαπραγματεύονται στο ανταλλακτήριο Binance είναι τίτλοι. Τα εν λόγω tokens είναι τα BNB, BUSD, SOL, ADA, MATIC, FIL, ATOM, SAND, MANA, ALGO, AXS και COTI.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: