Η SEC αποφασίζει να μην αμφισβητήσει τη δικαστική απόφαση για το Grayscale Bitcoin ETF

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) φέρεται να έχει επιλέξει να μην ασκήσει έφεση κατά της πρόσφατης δικαστικής απόφασης που ευνόησε την Grayscale Investments, μια κίνηση που σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στο συνεχιζόμενο έπος γύρω από τα Bitcoin ETF’s. Σύμφωνα με έκθεση του Reuters στις 13 Οκτωβρίου, η οποία επικαλείται εσωτερική πηγή, η απόφαση της SEC να μην προσβάλει την απόφαση του Εφετείου της Περιφέρειας της Κολούμπια των ΗΠΑ σημαίνει ότι η ρυθμιστική αρχή είναι πλέον υποχρεωμένη να εξετάσει την αίτηση της Grayscale για ένα spot Bitcoin ETF.

Αν και η κίνηση της SEC να μην ασκήσει έφεση μπορεί να υποδηλώνει ένα βήμα προς την πρόοδο, οι αναλυτές του Bloomberg προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί άμεση έγκριση της αίτησης ETF της Grayscale. Παρά την απόφαση, η αίτηση θα εξακολουθήσει να υποβάλλεται στην αυστηρή διαδικασία εξέτασης της SEC. Το εφετείο αναμένεται να εκδώσει συγκεκριμένη εντολή που θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η SEC θα πρέπει να εκτελέσει την αναθεώρησή της με βάση την απόφαση του Αυγούστου.

Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις, ο αναλυτής του Bloomberg ETF James Seyffart μοιράστηκε τις απόψεις του, προτείνοντας ότι η SEC ενδέχεται να ξεκινήσει διάλογο με την Grayscale την ερχόμενη εβδομάδα. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα επόμενα βήματα στο εγγύς μέλλον. Ο Seyffart πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να μάθουμε την προθεσμία για την απόφαση της SEC σχετικά με την αίτηση spot Bitcoin ETF της Grayscale εντός της επόμενης εβδομάδας ή δύο.

Ωστόσο, εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απορρίψει την αίτηση της Grayscale, η Grayscale θα μπορούσε ενδεχομένως να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, παρατείνοντας περαιτέρω τη διαδικασία. Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου επτά αιτήσεις spot Bitcoin ETF που περιμένουν την απόφαση της SEC, αυξάνοντας την αναμονή στην κοινότητα των κρύπτο.

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Seyffart επανέλαβε την αισιοδοξία του σχετικά με την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF, εκτιμώντας ότι υπάρχει 90% πιθανότητα έγκρισης τον Ιανουάριο του 2024. Ανέφερε συγκεκριμένα την αίτηση ARK Invest της Cathie Wood, η οποία έχει κερδίσει αξιοσημείωτη προσοχή. Τόσο ο Seyffart όσο και ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής ETF του Bloomberg, είχαν προηγουμένως υποδείξει πιθανότητα 75% για έγκριση αίτησης ETF το 2023, αντανακλώντας την αυξανόμενη δυναμική και το ενδιαφέρον στον χώρο των crypto ETF.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: