Η SEC αναβάλλει την απόφαση για τα Spot Bitcoin ETFs της BlackRock, της Invesco και της Bitwise

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) επέλεξε να αναβάλει την ετυμηγορία της σχετικά με διάφορες προτάσεις για spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs), συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων των BlackRock, Invesco, Bitwise και Valkyrie. Αυτή η καθυστέρηση, όπως αποκαλύφθηκε σε καταθέσεις στις 28 Σεπτεμβρίου, άφησε αναλυτές όπως ο James Seyffart του Bloomberg ETF να αναμένουν παρόμοιες αναβολές για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τις Fidelity, VanEck και WidsomTree.

Αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη συνέβη πριν από την προκαθορισμένη δεύτερη προθεσμία, την οποία πολλοί αιτούντες είχαν σημειώσει στο ημερολόγιό τους για απάντηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μεταξύ 16 και 19 Οκτωβρίου. Η χρονική στιγμή αυτών των καθυστερήσεων φαίνεται να συνδέεται στενά με την απειλή της διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου. Αυτό το πιθανό κλείσιμο θα μπορούσε να διαταράξει σημαντικά διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών φορέων όπως η SEC, καθώς τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία παλεύουν με ανεπίλυτα νομοσχέδια χρηματοδότησης που είναι απαραίτητα για τις κυβερνητικές λειτουργίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που η SEC καθυστερεί επιτόπου τις αιτήσεις Bitcoin ETF. Μια προηγούμενη καθυστέρηση ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, όταν πλησίαζε η πρώτη προθεσμία και η SEC επέλεξε να αναβάλει ένα σύμπλεγμα αιτήσεων.

Όσον αφορά το μέλλον, η τρίτη σειρά προθεσμιών για τις επτά ενδιαφερόμενες εταιρείες έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιανουαρίου περίπου. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον μοτίβο, οι προθεσμίες αυτές ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν αναβολές. Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να λάβει οριστική απόφαση το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Eric Balchunas, αναλυτής ETF στο Bloomberg, είχε εκφράσει αυξανόμενη αισιοδοξία σχετικά με την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF. Εκτίμησε ότι η πιθανότητα έγκρισης μέχρι το τέλος του 2023 είναι 75%, από 65% που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή του. Ο Balchunas απέδωσε αυτή τη μετατόπιση των πιθανοτήτων στην ομόφωνη και αποφασιστική απόφαση του αμερικανικού Εφετείου Circuit υπέρ της Grayscale κατά της SEC. Επιπλέον, ενίσχυσε την πρόβλεψή του, ανεβάζοντας τις πιθανότητες στο εντυπωσιακό 95% μέχρι το κλείσιμο του 2024. Καθώς η κοινότητα κρύπτο και οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία αυτές τις εξελίξεις, το μέλλον των spot Bitcoin ETFs στην αγορά των ΗΠΑ παραμένει αβέβαιο, εξαρτώμενο από τις ρυθμιστικές αποφάσεις και το ευρύτερο πολιτικό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: