Η SEBA, ελβετική κρύπτο τράπεζα, εξασφαλίζει ρυθμιστική έγκριση από την SFC του Χονγκ Κονγκ

Η τράπεζα κρυπτονομισμάτων SEBA Bank, με έδρα την Ελβετία, έλαβε με επιτυχία ρυθμιστική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC) του Χονγκ Κονγκ, γεγονός που αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία. Η έγκριση χορηγήθηκε στη θυγατρική της SEBA στο Χονγκ Κονγκ, SEBA Hong Kong, στις 3 Νοεμβρίου, επιτρέποντας στην τράπεζα να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα στην περιοχή.

Η άδεια αυτή επιτρέπει στην SEBA να ασχολείται με τη διαπραγμάτευση και τη διανομή όλων των τύπων τίτλων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα over-the-counter (OTC) derivatives. Σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο της SEBA στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού. Η τράπεζα δημιούργησε αρχικά την παρουσία της στο Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2022, με στόχο την επέκταση των υπηρεσιών της στην περιοχή. Νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2023, η SEBA έλαβε κατ’ αρχήν έγκριση από την SFC για την παροχή υπηρεσιών διαπραγμάτευσης εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Με τη νεοαποκτηθείσα άδεια, η SEBA μπορεί πλέον να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τίτλους και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και να διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμούς διακριτικής ευχέρειας τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η έγκριση ανοίγει επίσης τον δρόμο για την SEBA να εξυπηρετήσει θεσμικούς και επαγγελματίες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών ταμείων, των ταμείων, των οικογενειακών γραφείων και των ατόμων υψηλού πλούτου.

Ο Franz Bergmueller, διευθύνων σύμβουλος της SEBA, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επέκταση της τράπεζας στη δυναμική οικονομία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του Χονγκ Κονγκ. Τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του Χονγκ Κονγκ στη βιομηχανία κρύπτο από την εφεύρεση του Bitcoin και εξήρε το ισχυρό νομικό σύστημα της περιοχής, το οποίο παρέχει μια σταθερή βάση για τη διεξαγωγή υπηρεσιών που σχετίζονται με τα κρύπτο. Ο Bergmueller υπογράμμισε ότι η ρυθμιστική σαφήνεια είναι επωφελής όχι μόνο για την επιχειρηματική δραστηριότητα της SEBA, αλλά και για την ενίσχυση της φήμης του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου κόμβου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπου στεγάζονται διάφοροι ηγέτες της αγοράς στον τραπεζικό τομέα, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις κεφαλαιαγορές.

Το 2023, το Χονγκ Κονγκ καθιερώθηκε ως εξέχων παίκτης στην παγκόσμια οικονομία κρύπτο, εφαρμόζοντας ευνοϊκούς κανονισμούς που ευνοούν την ανάπτυξη των εταιρειών κρυπτονομισμάτων. Η πόλη εισήγαγε ένα αυστηρό καθεστώς αδειών, επιτρέποντας σε λίγες μόνο επιλεγμένες πλατφόρμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο σε διεθνείς όσο και σε πελάτες λιανικής. Παρά το σημαντικό ενδιαφέρον σχεδόν 100 εταιρειών που επιθυμούσαν να ανοίξουν υποκαταστήματα στο Χονγκ Κονγκ, μόνο μια χούφτα κατάφερε να εξασφαλίσει έγκριση, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της πόλης να διατηρήσει υψηλά πρότυπα στο ρυθμιστικό πλαίσιο των κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: