Η Ripple κάνει βήματα προς την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου: Υποβάλλει αίτηση για άδεια χρήσης κρύπτο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ripple, ένα εξέχον πρωτόκολλο πληρωμών, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την επέκταση της παρουσίας της στην αγορά κρύπτο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για εγγραφή ως εταιρεία κρύπτο περιουσιακών στοιχείων στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) της χώρας, σηματοδοτώντας τη δέσμευσή της να λειτουργεί με ρυθμιζόμενο τρόπο στην περιοχή. Επιπλέον, η Ripple επιδιώκει άδεια πληρωμών στην Ιρλανδία, αποδεικνύοντας τη σημαντική της επένδυση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της μερικής νίκης της Ripple σε μια δικαστική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) σχετικά με την ταξινόμηση του τοκεν XRP ως κινητής αξίας. Η δικαστική απόφαση έκρινε το token XRP ως κινητή αξία όταν πωλείται σε θεσμικούς επενδυτές, αλλά όχι σε ιδιώτες επενδυτές. Αν και η απόφαση αυτή θεωρείται θετικό αποτέλεσμα από την Ripple και την ευρύτερη κοινότητα κρύπτο, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή για πιθανή έφεση από την SEC.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει ένας ολοένα και πιο ελκυστικός προορισμός για τις εταιρείες κρύπτο που αναζητούν ρυθμιστική σαφήνεια και ένα υποστηρικτικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ιδίως εν μέσω αυξημένων δράσεων επιβολής από την SEC στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ενεργήσει προληπτικά με την εισαγωγή νομοθεσίας για τη δημιουργία ενός καλά ρυθμιζόμενου περιβάλλοντος κρύπτο στη χώρα. Ένα πρόσφατο νομοσχέδιο, το οποίο υπογράφηκε σε νόμο αφού έλαβε τη βασιλική σύμφωνη γνώμη του βασιλιά Καρόλου τον Ιούνιο, έθεσε τα κρυπτονομίσματα υπό το ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό δίνει στο Υπουργείο Οικονομικών, την FCA, την Τράπεζα της Αγγλίας και τη Ρυθμιστική Αρχή Συστημάτων Πληρωμών την εξουσία να εισάγουν και να επιβάλλουν κανονισμούς για τις επιχειρήσεις κρύπτο.

Το θετικό ρυθμιστικό κλίμα προσέλκυσε επίσης την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz (A16z) να ιδρύσει το πρώτο της γραφείο εκτός ΗΠΑ στο Λονδίνο. Η εταιρεία ανέφερε “εποικοδομητικές συζητήσεις” με τους φορείς χάραξης πολιτικής και την FCA και τόνισε το “προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον” ως βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην απόφασή της να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνά ενεργά τρόπους αντιμετώπισης των παράνομων δραστηριοτήτων κρυπτονομισμάτων. Οι νομοθέτες στην άνω βουλή συζητούν σχέδιο νόμου που έχει σχεδιαστεί για να εξουσιοδοτήσει τις αρχές να στοχεύουν τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούνται για παράνομους σκοπούς. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που παρέχουν στις αρχές μεγαλύτερη ευελιξία στην κατάσχεση και ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Συνολικά, η αίτηση της Ripple για αδειοδότηση κρύπτο στο Ηνωμένο Βασίλειο ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη τάση των επιχειρήσεων κρύπτο που αναζητούν ευκαιρίες στο καλά ρυθμισμένο και υποστηρικτικό επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής. Καθώς η βιομηχανία κρύπτο συνεχίζει να εξελίσσεται, η ρυθμιστική σαφήνεια και το ευνοϊκό νομικό πλαίσιο θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της ανάπτυξης και της υιοθέτησής της στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέραν αυτού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: