Η προσπάθεια της SEC να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης Ripple απορρίφθηκε από δικαστή

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου Analisa Torres έδωσε ένα πλήγμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) απορρίπτοντας την προσπάθειά της να ασκήσει έφεση στην πρόσφατη απόφαση κατά της Ripple Labs, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το τοκενXRP.

Με την απόφασή της που εκδόθηκε στις 3 Οκτωβρίου, η δικαστής Torres απέρριψε την αίτηση της SEC, δηλώνοντας ότι ο ρυθμιστικός φορέας δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπήρχαν σημαντικά νομικά ζητήματα ή ουσιαστικοί λόγοι για διαφορετικές απόψεις στην υπόθεση. Η απόφαση της δικαστή ήταν σαφής: “Η αίτηση της SEC για πιστοποίηση της ενδιάμεσης έφεσης απορρίπτεται και το αίτημα της SEC για αναστολή απορρίπτεται ως αμφισβητούμενο”.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή δεν σηματοδοτεί μια πλήρη νίκη για την Ripple. Αντιθέτως, η δικαστής Torres έχει προγραμματίσει μια δίκη για τις 23 Απριλίου 2024, για να εξετάσει τις υπόλοιπες πτυχές της υπόθεσης.

Η αντίδραση της αγοράς σε αυτή την είδηση ήταν άμεση. Μετά την ανακοίνωση, η τιμή του XRP σημείωσε άνοδο σχεδόν 6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView.

Αυτό το νομικό έπος ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου, όταν η δικαστής Torres εξέδωσε μια μικτή απόφαση, καθορίζοντας ότι οι πωλήσεις του XRP σε ιδιώτες επενδυτές δεν συνιστούσαν προσφορά τίτλων. Ωστόσο, η Ripple βρέθηκε να παραβιάζει τους νόμους περί κινητών αξιών για τις απευθείας πωλήσεις των τοκεν XRP σε θεσμικούς επενδυτές.

Η SEC, μη ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, άσκησε έφεση κατά της απόφασης τον Αύγουστο, επικαλούμενη “ουσιαστικούς λόγους για διαφορετικές απόψεις” σχετικά με τους εφαρμοστέους νόμους.

Τόσο η Ripple Labs όσο και η SEC απέφυγαν να κάνουν άμεσα σχόλια σχετικά με την πρόσφατη αυτή εξέλιξη.

Αυτή η δικαστική διαμάχη είχε εκτεταμένες επιπτώσεις στην αγορά κρύπτο. Όταν η SEC κατέθεσε για πρώτη φορά την αγωγή κατά της Ripple, του διευθύνοντος συμβούλου Brad Garlinghouse και του συνιδρυτή Chris Larsen τον Δεκέμβριο του 2020, πολλά ανταλλακτήρια επέλεξαν να διαγράψουν το XRP από το ανταλλακτήριο για να αποφύγουν πιθανές νομικές επιπλοκές. Μετά την απόφαση της δικαστή Torres τον Ιούλιο, αρκετές εταιρείες κρυπτονομισμάτων εξέφρασαν την πρόθεση να επαναφέρουν το token στο ανταλλακτήριο ή να διερευνήσουν τέτοιες δυνατότητες στο μέλλον.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ασκήσει ενεργά νομικές ενέργειες κατά αρκετών εταιρειών κρύπτο τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ανταλλακτηρίων όπως η Binance και η Coinbase. Ωστόσο, στις 29 Αυγούστου, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Grayscale πέτυχε μια νίκη κατά της SEC, αφού μια έφεση οδήγησε σε μια εντολή για την επανεξέταση της αίτησής του για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund.

Το αποτέλεσμα της επικείμενης δίκης τον Απρίλιο του 2024 θα παρακολουθείται αναμφίβολα στενά τόσο από τη βιομηχανία κρύπτο όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικά προηγούμενα για την ταξινόμηση και τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: