Η MicroStrategy, με επικεφαλής τον Michael Saylor, αγοράζει 3.000 Bitcoin αξίας $155 εκατομμυρίων

Σε μια στρατηγική κίνηση ενόψει του bitcoin halving και εν μέσω αυξημένης συσσώρευσης από spot Bitcoin ETFs, ο Michael Saylor, εκτελεστικός πρόεδρος και συνιδρυτής της MicroStrategy, ανακοίνωσε μια σημαντική προσθήκη στα χαρτοφυλάκια Bitcoin της εταιρείας. Η απόκτηση αυτή αφορά την αγορά Bitcoins αξίας 155 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας τις συνολικές συμμετοχές της MicroStrategy σε BTC σε ένα εντυπωσιακό αριθμό 193.000.

Τελευταίες λεπτομέρειες αγοράς Bitcoin της MicroStrategy

Η απόκτηση σχεδόν 3.000 Bitcoins αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στις 26 Φεβρουαρίου. Η συναλλαγή, η οποία εκτελέστηκε μεταξύ 15 και 25 Φεβρουαρίου 2024, είδε τη MicroStrategy να εξασφαλίζει αυτά τα Bitcoin σε μέση τιμή περίπου 51.813 δολάρια.

Ο Michael Saylor υπογράμμισε ότι οι αθροιστικές συμμετοχές σε Bitcoin της MicroStrategy και των θυγατρικών της ανέρχονται πλέον σε 193.000 BTC. Αυτά τα Bitcoins αποκτήθηκαν σε μέση τιμή 31.544 δολάρια ανά Bitcoin, συνολικής αξίας σχεδόν 6,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της MicroStrategy στο Bitcoin ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο.

Πηγή χρηματοδότησης και προηγούμενες αγορές

Τα κεφάλαια για αυτή την αγορά Bitcoin προήλθαν από τα έσοδα που προέκυψαν από την έκδοση και πώληση μετοχών στο πλαίσιο της συμφωνίας πώλησης, μια στρατηγική που είχε ήδη αναφερθεί στις 30 Νοεμβρίου 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι η MicroStrategy είχε πραγματοποιήσει μια σημαντική αγορά 14.620 BTC έναντι περίπου 615,7 εκατομμυρίων δολαρίων στις 27 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τη συνεπή στρατηγική της εταιρείας για την απόκτηση Bitcoin.

Ο Michael Saylor παραμένει ακλόνητος στην πεποίθησή του ότι η προσέγγιση της MicroStrategy τη διακρίνει από τα ETFs. Σε αντίθεση με τα ETFs, η MicroStrategy είναι μια λειτουργούσα εταιρεία, παρέχοντας μια μοναδική τοποθέτηση στην αγορά. Αυτή η διάκριση, σε συνδυασμό με την απουσία μόχλευσης και αμοιβών, ενισχύει την ανθεκτικότητα της MicroStrategy απέναντι σε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με τον Saylor.

Bitcoin Market

Μετά την ανακοίνωση, το Bitcoin σημείωσε άνοδο 1% την τελευταία ώρα, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 24ωρης διάρκειας των 50.931 δολαρίων. Η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης βρίσκεται στα 51.410 δολάρια, με χαμηλό και υψηλό 24ωρου στα 50.931 και 51.950 δολάρια, αντίστοιχα. Ο αυξημένος όγκος συναλλαγών, αυξημένος κατά 10% τις τελευταίες 24 ώρες, υποδηλώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον και δέσμευση μεταξύ των συναλλασσομένων ως απάντηση στη στρατηγική κίνηση της MicroStrategy. Η δυναμική της αγοράς συνεχίζει να εξελίσσεται, με τις ενέργειες της MicroStrategy να λειτουργούν ως ένας αξιοσημείωτος παράγοντας που διαμορφώνει τη συνεχιζόμενη αφήγηση στο χώρο του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: