Η κυριαρχία του Bitcoin ανεβαίνει στο 54%, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 2,5 ετών, πριν από το BTC halving

Το Bitcoin γνώρισε πρόσφατα μια αύξηση της κυριαρχίας του στην αγορά, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 54% (Bitcoin Dominance) , σημειώνοντας το υψηλότερο σημείο των τελευταίων 30 μηνών. Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει μια ενισχυμένη θέση για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα λίγο πριν από το πολυαναμενόμενο γεγονός του halving που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Για τους uninitiated, ένα event halving του Bitcoin λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα τη μείωση της ανταμοιβής εξόρυξης ανά μπλοκ κατά το ήμισυ. Αυτή η μείωση της προσφοράς εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης πυροδοτεί ιστορικά ανοδική δυναμική στην τιμή του Bitcoin. Το επερχόμενο halving θα μειώσει την ανταμοιβή εξόρυξης από τα τρέχοντα 6,25 BTC σε 3,125 BTC. Δεδομένου ότι η συνολική προσφορά του Bitcoin έχει ανώτατο όριο τα 21 εκατομμύρια, κάθε γεγονός halving δημιουργεί ένα κενό προσφοράς-ζήτησης, μειώνοντας την εισροή νέων BTC στην αγορά.

Η κυριαρχία του Bitcoin (Bitcoin Dominance) στην αγορά είναι ένας βασικός δείκτης που συγκρίνει την κεφαλαιοποίησή του με τη συνολική αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, χρησιμεύοντας ως δείκτης της δύναμής του. Η κυριαρχία της αγοράς που υπερβαίνει το 50% θεωρείται ευρέως ως ανοδική, σηματοδοτώντας το υψηλότερο σημείο της από την τελευταία μεγάλη ανοδική πορεία τον Απρίλιο.

Η ανάκαμψη της κυριαρχίας του Bitcoin στην αγορά ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, ανεβαίνοντας από ποσοστό κάτω του 49% σε αυτό το αξιοσημείωτο υψηλό δυόμισι ετών. Ο Οκτώβριος έχει ιδιαίτερη σημασία στην κοινότητα των κρύπτο, καθώς συχνά αναφέρεται ως “Uptober” λόγω των ιστορικά ανοδικών τάσεων που παρουσιάζει. Αυτό το συναίσθημα αντικατοπτρίστηκε στη διψήφια ποσοστιαία άνοδο του Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας την τιμή του από λίγο κάτω από τα 27.000 δολάρια στις αρχές Οκτωβρίου σε ένα νέο ετήσιο υψηλό των 35.000 δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: