Η Κίνα ανακοινώνει σχέδια για νέα εθνική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή

Η κινεζική κυβέρνηση έχει σχέδια για κυβερνητική αναμόρφωση, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας νέας εθνικής χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα εποπτική αρχή τραπεζών και ασφαλίσεων, η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας (CBIRC), θα καταργηθεί.

Οι αρμοδιότητες αυτής της επιτροπής θα μεταφερθούν σε μια ολοκαίνουργια διοίκηση, όπως και συγκεκριμένες λειτουργίες της κεντρικής τράπεζας και της ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών. Το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει σχέδιο θεσμικής μεταρρύθμισης την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Όταν τεθεί σε λειτουργία, η νέα χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή θα «ενισχύει τη θεσμική εποπτεία, την εποπτεία των συμπεριφορών και την εποπτεία των λειτουργιών», σύμφωνα με το σχέδιο.

Επί του παρόντος, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος στην Κίνα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), της CBIRC που αναφέρεται παραπάνω και της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών της Κίνας.

Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί την έκκληση για μεταρρυθμίσεις για τους κομματικούς και κρατικούς θεσμούς στην Κίνα από τον πρόεδρο της χώρας Xi Jinping. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν επίσης ένα γραφείο για την κοινή χρήση και την ανάπτυξη πόρων δεδομένων, το οποίο θα αντικαταστήσει εν μέρει τα καθήκοντα του τρέχοντος Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής Υποθέσεων Κυβερνοχώρου.

Αν και η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα σχέδια για τον χρηματοπιστωτικό της τομέα, δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε μεταρρυθμίσεις για τη βιομηχανία κρύπτο. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, ένας πρώην σύμβουλος της PBOC κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές στο Πεκίνο να επανεξετάσουν τη σκληρή απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων.

Το 2021, η Κίνα απαγόρευσε σχεδόν όλες τις συναλλαγές κρύπτο. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ξοδέψει εκατομμύρια για την ανάπτυξη του δικού της ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας ( CBDC ), το ψηφιακό γουάν.

Μία από τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για το έργο ψηφιακού γιουάν ήταν η ενσωμάτωση νέων λειτουργιών έξυπνων συμβολαίων και νέων περιπτώσεων χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των αγορών τίτλων και πληρωμών εκτός σύνδεσης.

Στις 8 Φεβρουαρίου, η Κίνα ανακοίνωσε  ένα νέο κρατικό ίδρυμα , το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Τεχνολογίας Blockchain, για να επιταχύνει τη βιομηχανία της χώρας μέσω τεχνολογίας blockchain. 

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/south-korea-saw-over-4b-in-unregistered-crypto-transactions-in-2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: