Η κατάθεση του Hashdex Ethereum ETF του Nasdaq προστίθεται στον ανταγωνισμό των Crypto ETF

Το χρηματιστήριο Nasdaq έκανε ένα σημαντικό βήμα, ζητώντας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να εγκρίνει την εισαγωγή ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) Ethereum που προσφέρεται από την Hashdex, μια αξιόλογη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Αυτό το ETF έρχεται με μια μοναδική ανατροπή, καθώς συνδυάζει spot συμμετοχές ethereum και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο χαρτοφυλάκιό του, αντιπροσωπεύοντας μια πρωτοποριακή προσέγγιση για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα εντός των ορίων των κανονιστικών κατευθυντήριων γραμμών.

Αυτό το πρωτοποριακό επενδυτικό όχημα ακούει στο όνομα Hashdex Nasdaq Ethereum ETF. Αποτελεί πρωτοπόρο στη σφαίρα των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, καθώς σηματοδοτεί την πρώτη κατάθεση προθεσμιακών συμβολαίων Ethereum του νόμου ’33 σύμφωνα με τον νόμο ’33. Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί σύμφωνα με τη ρυθμιστική εποπτεία, το ETF βρίσκεται υπό το άγρυπνο μάτι της Toroso Investments. Η Toroso Investments κατέχει τη διάκριση να είναι εγγεγραμμένη ως διαχειριστής δεξαμενής εμπορευμάτων στην Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) και είναι επίσης υπερήφανο μέλος της Εθνικής Ένωσης Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (National Futures Association).

Η πρόσφατη αύξηση των αιτήσεων για ETF κρυπτονομισμάτων έχει θέσει σε ιδιαίτερο επίκεντρο το κατά πόσον τα προτεινόμενα αυτά κεφάλαια θα περιλαμβάνουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή θα επιμείνουν σε περιουσιακά στοιχεία spot. Ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει δώσει έγκριση για το πρώτο, το δεύτερο παραμένει σε αχαρτογράφητα νερά. Οι διαχειριστές κεφαλαίων φαίνεται να περιηγούνται σε αυτό το ρυθμιστικό τοπίο εξερευνώντας μια προσέγγιση της μέσης οδού, δοκιμάζοντας τα νερά με τις καινοτόμες ιδέες τους.

Ο βασικός επενδυτικός στόχος του αμοιβαίου κεφαλαίου Hashdex είναι η στενή παρακολούθηση των ημερήσιων διακυμάνσεων της τιμής αναφοράς Nasdaq Ether μέσω των μεριδίων του. Για να το επιτύχει αυτό, το αμοιβαίο κεφάλαιο σχεδιάζει να κατανέμει τα περιουσιακά του στοιχεία σε ένα μείγμα επενδύσεων σε Ethereum, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Eth που διαπραγματεύονται στο CME, καθώς και μετρητά και ισοδύναμα μετρητών. Στο έντυπο 19b-4, η Nasdaq διατύπωσε:

“Αντί να κατέχει 100% spot Ethereum, το οποίο θα μπορούσε να το καταστήσει πιο ευάλωτο στη χειραγώγηση των τιμών στην spot αγορά, το Ταμείο θα κατέχει ένα μείγμα από spot Ethereum, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ethereum και μετρητά”.

Με την ενσωμάτωση Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Ethereum και μετρητών στα χαρτοφυλάκιά του, το Ταμείο στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή του από την αγορά spot και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με πιθανή χειραγώγηση στα unregulated Ether spot exchanges.

Η Hashdex έχει επίσης αποτολμήσει τον ανταγωνισμό για ένα spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί τη Hashdex είναι η αντισυμβατική της προσέγγιση. Δεν θα βασιστεί στη συμφωνία επιμερισμού της εποπτείας της Coinbase, αλλά θα επιλέξει να αποκτήσει spot Bitcoin από φυσικά exchanges στο πλαίσιο της αγοράς CME.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, τόσο η Ark Invest όσο και η 21Shares υπέβαλαν επίσης αιτήσεις στην SEC για ένα spot ETF Ethereum, μια επιδίωξη στην οποία συμμετέχει ενεργά και η VanEck. Η SEC, σε αυτή τη συγκυρία, έχει επιλέξει να αναβάλει τις αποφάσεις της για όλες τις αιτήσεις που έχει λάβει για spot αμοιβαία κεφάλαια κρυπτονομισμάτων, κρατώντας τους επενδυτές και τους παρατηρητές του κλάδου σε εγρήγορση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: