Η ερωτική σχέση του Larry Fink με το Bitcoin – Ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα

Σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, ο Larry Fink, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, προχώρησε σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη στάση του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Ο Fink, ο οποίος κάποτε ήταν σκεπτικιστής των κρυπτονομισμάτων, έχει σταδιακά εξελιχθεί σε πιστό, υποστηρίζοντας ενεργά το Bitcoin και τις δυνατότητές του να γίνει μια κυρίαρχη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην πορεία του και στο πώς η BlackRock έχει αγκαλιάσει την επανάσταση της κρυπτογράφησης υπό την ηγεσία του:

2017

Τον Οκτώβριο, ο Fink εξέφρασε την πίστη του στο κρυπτονόμισμα, αλλά προειδοποίησε για την αχαλίνωτη κερδοσκοπία στην αγορά. Ωστόσο, μόλις δύο μήνες αργότερα, η αγορά κρύπτο κατέρρευσε, σηματοδοτώντας την έναρξη αυτού που έμεινε γνωστό ως “Crypto Winter”.

2018

Ο Fink παρέμεινε επιφυλακτικός, δηλώνοντας ότι οι πελάτες της BlackRock δεν ενδιαφέρονται για τα κρυπτονομίσματα, εκτός αν αυτά επιδείξουν νομιμότητα και διαφάνεια.

2019

Η BlackRock προσέλαβε τον Robbie Mitchnick, πρώην στέλεχος της Ripple, σηματοδοτώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον της εταιρείας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ο Fink τόνισε την ανάγκη για βελτιωμένα συστήματα διασυνοριακών πληρωμών, υπονοώντας τον πιθανό ρόλο των κρυπτονομισμάτων στη μείωση των transaction fees.

2020

Ο επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της BlackRock, Rick Rieder, αναγνώρισε τη μονιμότητα των κρύπτο και πρότεινε ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον χρυσό ως μέσο αποθήκευσης αξίας. Ο Fink εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το Bitcoin που ενδεχομένως μειώνει τη σημασία του δολαρίου.

2021

Ο Fink παρέμεινε προσεκτικός ως προς τις δυνατότητες του Bitcoin, αλλά απέφυγε να το υποστηρίξει πλήρως. Εξέφρασε ενθουσιασμό για τον πιθανό σημαντικό ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα ψηφιακά νομίσματα για τους καταναλωτές.

2022

Εμφανίστηκαν αναφορές ότι η BlackRock σχεδίαζε να εισαγάγει τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων στην επενδυτική της πλατφόρμα Aladdin. Η εταιρεία έγινε επίσης επενδυτής στην Circle, έναν εκδότη stablecoin, και ο Fink επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της BlackRock για την έρευνα των κρυπτονομισμάτων.

2023

Η BlackRock προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση καταθέτοντας αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της για τo κρυπτονόμισμα. Ο Fink, σε συνέντευξή του στο Fox Business, αποκάλυψε τις προσπάθειες της BlackRock να εκδημοκρατίσει τα κρύπτο, καθιστώντας την πιο προσιτή για τους επενδυτές. Σημείωσε επίσης το αυξημένο ενδιαφέρον των πελατών της BlackRock για την αγορά κρύπτο, αποδίδοντας τα ράλι της αγοράς στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις.

Αυτό το ταξίδι παρουσιάζει τη μεταμόρφωση του Fink από σκεπτικιστή σε υποστηρικτή των κρυπτονομισμάτων, αντικατοπτρίζοντας το εξελισσόμενο τοπίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον χρηματοπιστωτικό κόσμο. Οι στρατηγικές κινήσεις της BlackRock υποδηλώνουν την ευρύτερη αποδοχή των κρύπτο στο πλαίσιο της παραδοσιακής χρηματοοικονομικής, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την υιοθέτηση του κλάδου από το mainstream.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: