Η επιθυμία του Sam Bankman-Fried για την Προεδρία των ΗΠΑ αποκαλύφθηκε από την Caroline Ellison

Κατά την πρόσφατη δικαστική διαδικασία της 10ης Οκτωβρίου, η Caroline Ellison, πρώην φίλη και συνεργάτης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX Sam “SBF” Bankman-Fried, αποκάλυψε εντυπωσιακές πληροφορίες: Ο Bankman-Fried φιλοδοξούσε να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κατάθεση της Ellison εναντίον του Bankman-Fried, που δόθηκε κατά την πέμπτη ημέρα της ποινικής δίκης του, έδωσε μια γεύση από την πολύπλοκη σχέση τους και τις περίπλοκες λειτουργίες της αυτοκρατορίας κρύπτο στην οποία συμμετείχαν.

Η Ellison ομολόγησε την εμπλοκή της σε απάτες κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Alameda Research, υπό την καθοδήγηση του Bankman-Fried. Ισχυρίστηκε ότι είχε ενορχηστρώσει συστήματα που οδήγησαν στην απόσπαση από την Alameda περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την FTX, ένας ισχυρισμός που αποτέλεσε κρίσιμο μέρος της κατάθεσής της στο πλαίσιο της συμφωνίας απολογίας με τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την Ellison, μεταξύ του 2020 και του 2022, το εντυπωσιακό ποσό των 10 έως 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα κεφάλαια των χρηστών της FTX μεταφέρθηκε στην Alameda. Τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή δανείων, την πραγματοποίηση επενδύσεων και τη διενέργεια μετατροπών stablecoin. Σοκαριστικά, η Ellison ισχυρίστηκε ότι η FTX δεν είχε γνωστοποιήσει την πιστωτική γραμμή της Alameda στους επενδυτές ή τους ελεγκτές, υποδεικνύοντας έλλειψη διαφάνειας στις οικονομικές τους δραστηριότητες.

Η Ellison έριξε επίσης φως στην προσέγγιση του Bankman-Fried όσον αφορά την ανάληψη κινδύνων. Αποκάλυψε ότι ήταν πρόθυμος να αναλάβει σημαντικούς κινδύνους, ακόμη και αν είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν καταστροφικές συνέπειες. Στην κατάθεσή της, η Ellison αφηγήθηκε την προθυμία του Bankman-Fried να συμμετάσχει σε high-stakes coin flips, καταδεικνύοντας την τολμηρή στάση του απέναντι στη διαχείριση κινδύνων.

Επιπλέον, η Ellison αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την αμοιβή της και τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού. Δήλωσε ότι ο ετήσιος μισθός της ανερχόταν σε 200.000 δολάρια, συμπληρωμένος από ένα εντυπωσιακό μπόνους 20 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Το δικαστήριο άκουσε επίσης τον συνιδρυτή της FTX, Gary Wang, ο οποίος παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε εγκληματικές δραστηριότητες μαζί με την Ellison και τον πρώην διευθυντή μηχανολογίας της FTX, Nishad Singh.

Κατά τη στιγμή της αναφοράς, η ομάδα υπεράσπισης του Bankman-Fried δεν είχε ακόμη εξετάσει την Ellison. Η στρατηγική τους φαινόταν να επικεντρώνεται στο να μετατοπίσουν την ευθύνη για την κατάρρευση της FTX από την Bankman-Fried στην Ellison, υπονοώντας ότι είχε υπεξαιρέσει τα κεφάλαια του ανταλλακτηρίου κατά τη δική της διακριτική ευχέρεια. Ο Bankman-Fried υποστηρίζει την αθωότητά του, δηλώνοντας αθώος σε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Η δίκη συνεχίζεται, αποκαλύπτοντας περισσότερα στρώματα πολυπλοκότητας στον περίπλοκο κόσμο των κρυπτονομισμάτων και της οικονομίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: