Η Celsius βγαίνει ισχυρή από την πτώχευση, ξεκινά την αποπληρωμή άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πιστωτές της

Η Celsius βγαίνει επιτυχώς από τη διαδικασία πτώχευσης του κεφαλαίου 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας μια σημαντική καμπή, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να διανείμει στους πιστωτές της πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα και fiat. Παράλληλα με αυτή την οικονομική αναδιάρθρωση, η Celsius ανακοινώνει την ίδρυση της Ionic Digital, Inc. μιας νέας επιχείρησης εξόρυξης Bitcoin. Υπό τη διαχείριση της εταιρείας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Hut 8 και με επικεφαλής τον εμπορικό διευθυντή της Hut 8, Matt Prusak, η Ionic Digital στοχεύει να συμβάλει στην ανάκτηση των πιστωτών και αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Η έγκριση του σχεδίου εξόδου από την πτώχευση συγκέντρωσε την υποστήριξη του 98% περίπου των πιστωτών της Celsius. Το ορόσημο αυτό έρχεται μετά από μια περίοδο άνω των 18 μηνών από τότε που η Celsius σταμάτησε προσωρινά τις αναλήψεις τον Ιούνιο του 2022, ακολουθούμενη από την υποβολή αίτησης πτώχευσης ένα μήνα αργότερα. Ο δανειστής κρύπτο αποκαλύπτει ότι αύξησε το ποσό κρύπτο που είναι διαθέσιμο για διανομή στους πιστωτές κατά περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια μέσω στρατηγικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής altcoins σε BTC ή ETH και της διευθέτησης προηγούμενων υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση, η Celsius περιγράφει σχέδια για την παύση των δραστηριοτήτων της και την παύση των εφαρμογών της για κινητά και διαδίκτυο έως τις 28 Φεβρουαρίου. Οι διανομές στους πιστωτές προβλέπεται να διευκολυνθούν μέσω δημοφιλών πλατφορμών όπως το PayPal, το Venmo και το Coinbase, ενώ ορισμένοι πιστωτές θα μοιράζονται έντυπα απαιτήσεων στο X.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες για πλήρη διάλυση, η έξοδος της Celsius από την πτώχευση χαιρετίζεται ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συλλογικής προσπάθειας, όπως αναγνωρίζεται από τα μέλη ενός ειδικού διοικητικού συμβουλίου, τον David Barse και τον Alan Carr. Η απόφαση για παύση των αποσύρσεων στο παρελθόν εξηγήθηκε από την Celsius ως στρατηγική κίνηση για την καλύτερη τοποθέτησή της για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων απόσυρσης με την πάροδο του χρόνου, ιδίως μετά τη σημαντική πτώση της αξίας του εγγενούς της token, Celsius (CEL).

Η επίλυση της πτώχευσης περιλάμβανε επίσης τη διευθέτηση προστίμων συνολικού ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Celsius με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, μαζί με συμφωνίες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Επιτροπή Εμπορίου Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission). Επιπλέον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Alex Mashinsky, αντιμετώπισε νομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για οικονομική απάτη, χειραγώγηση της τιμής της CEL και παραπλάνηση των πελατών της Celsius. Ο Mashinsky έχει δηλώσει αθώος και επί του παρόντος βρίσκεται με εγγύηση εν αναμονή της δίκης που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: