Η Cathie Wood αναμένει την έγκριση της SEC για την ταυτόχρονη έναρξη πολλαπλών Spot ETFs, σύμφωνα με αναφορές

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ARK Investment Management, Cathie Wood, υπαινίχθηκε μια πιθανή αλλαγή στο ρυθμιστικό τοπίο, υπονοώντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) θα μπορούσε να δώσει ταυτόχρονα το πράσινο φως σε πολλαπλά spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Η κερδοσκοπική πρόβλεψη προέκυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg στις 7 Αυγούστου.

Η πρόβλεψη της Wood πηγάζει από την πεποίθησή της ότι αν η SEC αποφασίσει να προχωρήσει με οποιαδήποτε από τις τρέχουσες αιτήσεις ETF, είναι πιθανό να εγκρίνει “περισσότερα από ένα [ETF] ταυτόχρονα”. Μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτή την ανταγωνιστική κούρσα για έγκριση, η ARK Investment Management υπέβαλε τον Ιούνιο τη δική της αίτηση spot Bitcoin ETF. Η υποβολή αυτή αναθεωρήθηκε για να ενσωματώσει μια συμφωνία επιμερισμού εποπτείας, ένα στοιχείο που θεωρείται όλο και περισσότερο απαραίτητο για τη ρυθμιστική έγκριση.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα συναισθήματα της Wood απηχούν μια πρόταση της Grayscale, της εταιρείας που βρίσκεται σήμερα σε νομική διαμάχη με την SEC σχετικά με την απόρριψη μιας αίτησης που επιδιώκει να μετατρέψει το Bitcoin Trust της σε spot Bitcoin ETF. Τον Ιούλιο, οι νομικοί εκπρόσωποι της Grayscale συνέταξαν επιστολή προς την SEC, υποστηρίζοντας την ταυτόχρονη έγκριση όλων των προτεινόμενων spot Bitcoin ETFs. Στόχος αυτής της πρότασης είναι να αποτραπεί η απόκτηση αδικαιολόγητου πλεονεκτήματος από οποιοδήποτε μεμονωμένο ETF έναντι των ομολόγων του.

Ενώ η SEC δεν έχει ακόμη δώσει το πράσινο φως για ένα spot ETF στις ΗΠΑ, έχει επιτρέψει την εισαγωγή ETF που συνδέονται με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης crypto, καθώς και ένα μοχλευμένο ETF συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin μέσω της Volatility Shares Trust. Ο ρυθμιστικός φορέας εξετάζει επί του παρόντος αιτήσεις ETF από διάφορους γίγαντες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Invesco, BlackRock, Valkyrie, VanEck, Wisdom, Fidelity και φυσικά της ARK Invest.

Υπό το πρίσμα των γνώσεών της, η Wood υπέθεσε ότι η προθεσμία για την αίτηση spot BTC ETF της ARK Invest ενδέχεται να παραταθεί από την SEC. Η αμερικανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή έχει προθεσμία μέχρι τις 13 Αυγούστου για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει, θα απορρίψει ή θα καθυστερήσει περαιτέρω την αίτηση της ARK, ξεκινώντας παράταση ή περίοδο υποβολής σχολίων. Δεδομένου ότι η ARK υπέβαλε την τεκμηρίωσή της τον Μάιο του 2023, η SEC διατηρεί ένα παράθυρο έως και 240 ημερών, που ενδεχομένως να εκτείνεται έως τον Ιανουάριο του 2024, για να καταλήξει σε μια τελική ετυμηγορία.

Η επιδίωξη της εισαγωγής ενός spot crypto ETF εντός των ΗΠΑ έχει προκαλέσει έντονο έλεγχο στον κλάδο των κρύπτο και στους κύκλους των μέσων ενημέρωσης. Ο ενθουσιασμός κλιμακώθηκε με την BlackRock, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του πλανήτη, να μπαίνει στην κούρσα με την υποβολή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για παρόμοιες αιτήσεις spot ETF από εταιρείες κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: