Η Caroline Ellison κατηγορεί τον Sam Bankman-Fried για κατάχρηση χρημάτων των χρηστών της FTX κατά τη διάρκεια της δίκης

Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων στην ποινική δίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX Sam “SBF” Bankman-Fried, η Caroline Ellison, πρώην συνεργάτης και ερωτική σύντροφός του, ανέβηκε στο εδώλιο για να δώσει καταδικαστική κατάθεση εναντίον του.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στις 10 Οκτωβρίου, η Ellison παραδέχτηκε ανοιχτά την εμπλοκή της σε δόλιες δραστηριότητες ενώ υπηρετούσε στην Alameda υπό την εποπτεία του Bankman-Fried. Εμπλέκει άμεσα τον SBF, ισχυριζόμενη ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την υπεξαίρεση των κεφαλαίων των χρηστών της FTX, κατηγορώντας τον ότι “έστησε τα συστήματα” που επέτρεψαν στην Alameda να αποσπάσει περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια από τους πελάτες του ανταλλακτηρίου.

“Η Alameda πήρε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τους πελάτες της FTX και τα χρησιμοποίησε για επενδύσεις”, αποκάλυψε η Ellison στο δικαστήριο. “Έστειλα ισολογισμούς που έκαναν την Alameda να φαίνεται λιγότερο επικίνδυνη από ό,τι ήταν”.

Ο περίπλοκος ιστός των σχέσεων που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση ανάγεται στο κοινό παρελθόν της Ellison και της Bankman-Fried στην Jane Street Capital. Εκεί ήταν που ο SBF έπεισε την Ellison να εγκαταλείψει την παραδοσιακή επενδυτική εταιρεία και να συμμετάσχει στα εγχειρήματά του με επίκεντρο τα κρύπτο. Οι αναφορές δείχνουν ότι η επικοινωνία μεταξύ των δύο είχε μειωθεί σημαντικά μετά την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο του 2022.

Στο επίκεντρο των κατηγοριών κατά του Bankman-Fried βρίσκεται η σχέση του με την Ellison, ειδικά από τη στιγμή που εκείνη ήταν επικεφαλής της ομάδας Alameda, ενώ εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι της FTX. Οι φερόμενες ως δόλιες δραστηριότητες του SBF περιστρέφονται γύρω από την υποτιθέμενη καθοδήγησή του προς την Alameda να αποκτήσει πρόσβαση στα κεφάλαια των χρηστών της FTX χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τα κεφάλαια αυτά φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων και συνεισφορών σε πολιτικές εκστρατείες.

Ο συνιδρυτής της FTX και πρώην CTO, Gary Wang, είχε νωρίτερα καταθέσει στις 5 Οκτωβρίου ως ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας. Ο Γουάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, μαζί με την Έλισον και τον πρώην διευθυντή μηχανολογίας Νισάντ Σινγκ, διέπραξαν εγκλήματα σχετικά με την υπόθεση. Η ομάδα υπεράσπισης του SBF, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης, φάνηκε να προσπαθεί να μεταθέσει κάποιες ευθύνες στην Ellison, αμφισβητώντας τον ρόλο της στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι αγνόησε τις οδηγίες του Bankman-Fried να αντισταθμίσει τις επενδύσεις της Alameda, ισχυρισμός που παραμένει αμφισβητούμενος.

Τόσο η Ellison όσο και ο Wang είχαν δηλώσει ένοχοι νωρίς στην έρευνα, κλείνοντας συμφωνίες με τις αμερικανικές αρχές σε αντάλλαγμα για τη συνεργασία και την κατάθεσή τους. Καθώς εξελίσσεται η δίκη, παραμένει αβέβαιο αν ο Bankman-Fried θα επιλέξει να καταθέσει προς υπεράσπισή του.

Η κατάθεση της Έλισον σηματοδότησε την πέμπτη ημέρα της δίκης του SBF, όπου αντιμετωπίζει συνολικά επτά κατηγορίες που σχετίζονται με απάτη. Διατηρεί την αθώωση του σε όλες τις κατηγορίες και αναμένεται να αντιμετωπίσει μια δεύτερη ποινική δίκη που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: