Η Binance αρνείται τη σύνδεση με οντότητα που είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω ισχυρισμών

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί μετά από διευκρίνιση της Binance ότι δεν συνδέεται με την εταιρεία.

Πρόσφατα, μια δημοσίευση στο Reddit στο subreddit r/buttcoin προκάλεσε αντιδράσεις όταν αποκάλυψε ότι μια εταιρεία με την επωνυμία Binance Ltd είχε καταχωρίσει μια ιδιότυπη “utility closet” ως διεύθυνση της καταστατικής της έδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Binance αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τον εγγεγραμμένο οργανισμό, παρέχοντας διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα.

Η εν λόγω διεύθυνση, που βρίσκεται στην πόλη Mildenhall της κομητείας Suffolk της Αγγλίας, οδηγούσε τους περίεργους σε ένα μικρό, αδιάφορο κτίριο γκαράζ στα περίχωρα της πόλης, περίπου μιάμιση ώρα οδήγησης από το Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι το Companies House, ο κυβερνητικός φορέας καταχώρισης εταιρειών, ανέφερε ότι η Binance Ltd μοιράζεται την ίδια διεύθυνση με συνολικά 2.403 ενεργές εταιρείες. Ωστόσο, η διεύθυνση ανήκει στην πραγματικότητα στην OfficeServ, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών εικονικής καταγεγραμμένης διεύθυνσης, με στόχο τη δημιουργία μιας αξιόπιστης επιχειρηματικής τοποθεσίας για τους πελάτες της.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Companies House, η Binance Ltd είναι εγγεγραμμένη για την παροχή “άλλων δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών που δεν ταξινομούνται αλλού”, γεγονός που αυξάνει το μυστήριο γύρω από την οντότητα.

Ενώ οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την “Binance Ltd” παραμένουν ασαφείς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν το κοινό σχετικά με την ύπαρξη εταιρειών “κλώνων” κρύπτο. Αυτές οι δόλιες οντότητες συχνά εκμεταλλεύονται πληροφορίες από νόμιμες εταιρείες σε μια προσπάθεια να εξαπατήσουν τα άτομα ώστε να πιστέψουν τη γνησιότητά τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετές οντότητες που φέρουν το όνομα “Binance” μπορούν να βρεθούν σε διάφορες διευθύνσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία. Αυτό εγείρει ανησυχίες σχετικά με πιθανή πλαστοπροσωπία ή κατάχρηση του εμπορικού σήματος του αξιόπιστου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Η χρήση εικονικών διευθύνσεων “κέλυφος” από εταιρείες τεχνολογίας δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική. Οι διευθύνσεις αυτές εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, όπως η διατήρηση της ιδιωτικής ζωής, η απόκρυψη καταθέσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ή η εγγραφή επιχειρήσεων σε εταιρικούς φορολογικούς παραδείσους. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η Corporation Trust Company, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών εγγεγραμμένου πράκτορα στον κόσμο. Η εταιρεία αυτή εξυπηρετεί πολυάριθμους γνωστούς οργανισμούς, όπως η Google, η Walmart, η Coca-Cola και η Apple, λειτουργώντας από ένα ανεπιτήδευτο κτίριο από τούβλα στο Delaware.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Apple προσέλαβε τις υπηρεσίες της Corporation Trust Company για να αποκρύψει τις καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα ακουστικά Vision Pro και το σχετικό λειτουργικό σύστημα.

Μια άλλη περίπτωση αφορά την Wyoming Corporate Services, η οποία αποκαλύφθηκε από το Reuters το 2011 ως ένα “σπίτι από τούβλα” που βρίσκεται σε μια ήσυχη πόλη και χρησίμευε ως εγγεγραμμένη διεύθυνση για 2.000 εταιρείες εκείνη την εποχή.

Καθώς η έρευνα για την οντότητα “Binance Ltd” συνεχίζεται, χρησιμεύει ως υπενθύμιση για τους ιδιώτες να είναι προσεκτικοί και να διεξάγουν ενδελεχή έλεγχο όταν εμπλέκονται με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Η διατήρηση της επαγρύπνησης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από πιθανές απάτες και δόλιες δραστηριότητες.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί μετά από διευκρίνιση της Binance ότι δεν συνδέεται με την εταιρεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: