Η Berenberg Capital προβλέπει ότι το Bitcoin Halving θα ενισχύσει την ανοδική στάση της MicroStrategy

Η επενδυτική εταιρεία Berenberg Capital Markets με έδρα τη Νέα Υόρκη εξέφρασε θετική στάση για την MicroStrategy (MSTR), την εταιρεία τεχνολογίας που ίδρυσε ο Michael Saylor, αναφέροντας ως πιθανό καταλύτη τo επερχόμενo Bitcoin Halving. Σε ένα ερευνητικό σημείωμα, η Berenberg περιέγραψε τους λόγους για τις ανοδικές προοπτικές της, θέτοντας στόχο τιμής 430 δολάρια για τη MicroStrategy.

Οι αναλυτές της Berenberg τόνισαν ότι η αξία της MicroStrategy προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις σημαντικές συμμετοχές της σε Bitcoin, οι οποίες ανέρχονταν σε 152.333 BTC στις 28 Ιουνίου. Σημείωσαν ότι ένα ράλι που σχετίζεται με τo Bitcoin Halving θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά κέρδη τιμών για τις μετοχές της MicroStrategy.

Το Bitcoin Halving, που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου 2024, μειώνει το ποσοστό έκδοσης των BTC κατά 50%, επιβραδύνοντας έτσι τον ρυθμό με τον οποίο εισέρχονται νέα Bitcoin στην αγορά. Το σημείωμα της Berenberg πρότεινε ότι με βάση τα ιστορικά πρότυπα, ένα ράλι θα μπορούσε δυνητικά να ξεκινήσει περίπου τέσσερις μήνες πριν από το halving.

Επικαλούμενοι προηγούμενους κύκλους Bitcoin Halving, οι αναλυτές επεσήμαναν ότι η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 682%. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του πρώτου halving στις 28 Νοεμβρίου 2012, το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 12 δολάρια. Μετά από 367 ημέρες, η τιμή του έφτασε στην κορυφή των 1.164 δολαρίων.

Αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά του Bitcoin ακολουθεί μια προκαθορισμένη πορεία, η Berenberg τόνισε την ανάγκη να αξιολογηθεί η συνολική ζήτηση για το Bitcoin για να εκτιμηθεί το πιθανό μέγεθος ενός μελλοντικού ράλι. Η έρευνα υπογράμμισε την πρόσφατη αύξηση των αιτήσεων spot Bitcoin ETF από εξέχοντες διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ως απόδειξη της αυξανόμενης θεσμικής υιοθέτησης.

Επιπλέον, το σημείωμα επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις υπέρ του Bitcoin που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Larry Fink στις 5 Ιουλίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως επιδεικνύοντα ισχυρή εμπιστοσύνη στο Bitcoin. Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια πιθανή μετατόπιση προς την κατεύθυνση του αυξημένου θεσμικού ενδιαφέροντος για το κρυπτονόμισμα.

Συμπερασματικά, η Berenberg Capital Markets προβλέπει μια ανοδική πορεία για τη MicroStrategy υπό το πρίσμα του επερχόμενου Bitcoin Halving. Το ερευνητικό σημείωμα υπογραμμίζει τα ιστορικά μοτίβα των προηγούμενων υποδιπλασιασμών και την αυξανόμενη θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin ως παράγοντες που συμβάλλουν στις θετικές προοπτικές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: