Η ARK Invest συνιστά 19,4% κατανομή χαρτοφυλακίου Bitcoin για βέλτιστες αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο

Σε μια πρόσφατη ερευνητική έκθεση για το 2023, η ARK Invest επέστησε την προσοχή στην ιστορική υπεραπόδοση του Bitcoin σε σύγκριση με τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία, προτείνοντας μια θεσμική κατανομή χαρτοφυλακίου έως και 19,4% για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων προσαρμοσμένων στον κίνδυνο.

Η ανθεκτική μακροπρόθεσμη απόδοση του Bitcoin

Η ετήσια έκθεση της ARK Invest, που δημοσιεύθηκε στις 31 Ιανουαρίου, διερευνά την τεχνολογική σύγκλιση του blockchain, της τεχνητής νοημοσύνης, της αποθήκευσης ενέργειας και της ρομποτικής. Βασική εστίαση της έκθεσης είναι η κατανομή του χαρτοφυλακίου Bitcoin, εμβαθύνοντας στις επιδόσεις του κρυπτονομίσματος από την ίδρυσή του και εξετάζοντας τις μετρήσεις των τελευταίων τριών ετών.

Η έκθεση υπογραμμίζει τις αξιοσημείωτες μακροπρόθεσμες επιδόσεις του Bitcoin, παρουσιάζοντας στοιχεία που καταδεικνύουν τη συνεπή υπεραπόδοσή του έναντι των παραδοσιακών επενδυτικών στοιχείων. Τα τελευταία επτά χρόνια, το Bitcoin έχει επιτύχει μέση ετήσια απόδοση 44%, ξεπερνώντας σημαντικά άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία με πενιχρή μέση απόδοση 5,7%.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές με “μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα” έχουν αποκομίσει οφέλη από τη διακράτηση του Bitcoin για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η έκθεση αναγνωρίζει την ιστορική μεταβλητότητα του Bitcoin, αλλά προτείνει ότι οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις υπερτερούν των βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων:

“Αντί για το “πότε”, η καλύτερη ερώτηση είναι “για πόσο καιρό;” Ιστορικά, οι επενδυτές που αγόρασαν και διατήρησαν Bitcoin για τουλάχιστον 5 χρόνια έχουν επωφεληθεί, ανεξάρτητα από το πότε έκαναν τις αγορές τους”.

Βέλτιστη κατανομή χαρτοφυλακίου Bitcoin για μεγιστοποίηση των αποδόσεων προσαρμοσμένων στον κίνδυνο

Η έρευνα της ARK εξετάζει το προφίλ μεταβλητότητας και απόδοσης των παραδοσιακών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, συνιστώντας σε ένα χαρτοφυλάκιο που στοχεύει στη μεγιστοποίηση των προσαρμοσμένων στον κίνδυνο αποδόσεων να διαθέσει 19,4% στο Bitcoin το 2023. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, με την έκθεση να τονίζει ότι μια 5ετής κυλιόμενη κατανομή στο Bitcoin θα μεγιστοποιούσε τις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο αποδόσεις από το 2015:

“Σύμφωνα με την ανάλυσή μας, το 2015, η βέλτιστη κατανομή για τη μεγιστοποίηση των προσαρμοσμένων στον κίνδυνο αποδόσεων σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών θα ήταν 0,5%. Έκτοτε, στην ίδια βάση, η μέση κατανομή στο Bitcoin θα ήταν 4,8% και μόνο το 2023, 19,4%”.

Υποθετικές προβλέψεις τιμών και θεσμικές επενδύσεις

Η έρευνα διερευνά επίσης υποθετικά σενάρια που βασίζονται σε θεσμικές επενδύσεις που ακολουθούν τη συνιστώμενη από την ARK κατανομή χαρτοφυλακίου 19,4% Bitcoin. Εάν μόλις το 1% των 250 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της παγκόσμιας βάσης επενδύσιμων περιουσιακών στοιχείων κατανεμηθεί στο Bitcoin, η τιμή του θα μπορούσε να φτάσει τα 120.000 δολάρια ανά BTC. Μια κατανομή 4,8% με βάση τον μέσο μέγιστο δείκτη Sharpe από το 2015 έως το 2023 θα έφερνε το Bitcoin στα 550.000 δολάρια. Μετά την κατανομή 19,4% της ARK, η αποτίμηση του Bitcoin θα εκτοξευόταν στο εκπληκτικό ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων ανά νόμισμα.

Μετατόπιση των επενδυτικών αφηγήσεων Bitcoin

Η έρευνα της ARK, η οποία υποστηρίζεται από εμπειρικά δεδομένα της αγοράς, καταλήγει στην κατανομή 19,4% Bitcoin για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων προσαρμοσμένων στον κίνδυνο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, όπου η συνιστώμενη κατανομή της ARK ευθυγραμμίστηκε περισσότερο με άλλους διακεκριμένους επενδυτικούς αναλυτές. Το 2022, ο Ray Dalio και ο Bill Miller πρότειναν μια κατανομή χαρτοφυλακίου 1% έως 2% στο Bitcoin, ενώ το 2021, η JPMorgan πρότεινε μια κατανομή 1% ως αντιστάθμιση έναντι των παραδοσιακών διακυμάνσεων της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: