Eπισκόπηση 5 σημείων και βασικές πληροφορίες για το Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Το Bitcoin παραμένει ακροβολισμένο στο όριο των 40.000 δολαρίων καθώς εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, μετά από μια ταραχώδη αρχή του έτους. Η εισαγωγή των πρώτων spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αλλάξει δραματικά τη δυναμική των τιμών. Οι ταχείες και απρόβλεπτες κινήσεις τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω έχουν αφήσει σε σύγχυση τόσο τους long όσο και τους short traders του BTC, με τον απολογισμό των ρευστοποιήσεων να αντικατοπτρίζει τις ταραχώδεις συνθήκες της αγοράς.

Καθώς εκτυλίσσεται η νέα εβδομάδα, το Bitcoin έρχεται αντιμέτωπο με δύο αντίθετες αφηγήσεις. Ορισμένοι θεωρούν την πρόσφατη βουτιά μετά την έναρξη του ETF ως μια υγιή επανεξέταση της στήριξης, αναμένοντας μια ανάκαμψη, ενώ άλλοι αντιλαμβάνονται την προηγούμενη τοπική κορυφή ως μόνιμο εμπόδιο. Οι επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να προσφέρουν μια περίοδο χάριτος για τη λήψη αποφάσεων πριν από την εμφάνιση πρόσθετων σημαντικών καταλυτών. Οι παράγοντες ενεργοποίησης των μακροοικονομικών δεδομένων στις ΗΠΑ αναμένεται να χαλαρώσουν πριν από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια στο τέλος του μήνα.

Οι κερδοσκοπικοί έμποροι, έχοντας ξεφορτώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε BTC με ζημία την περασμένη εβδομάδα, ίσως φτάσουν σε σημείο εξάντλησης. Η αγορά βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και οι επόμενες κινήσεις μπορεί να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες.

1.Bearish Bitcoin Τιμή, Στόχοι, Emerge Post-ETF Dip

Αφού έφτασε τα 49.000 δολάρια την ημέρα της έναρξης του ETF, το BTC/USD σημείωσε ταχεία πτώση, υποχωρώντας στο κατώτερο άκρο του καθιερωμένου εύρους συναλλαγών του. Η αγορά γνώρισε δύο bottoms κοντά στα 41.500 δολάρια, με τον δεύτερο να λαμβάνει χώρα στο εβδομαδιαίο κλείσιμο της 14ης Ιανουαρίου. Το Bitcoin προσεγγίζει σήμερα τα 43.000 δολάρια μετά από μια μέτρια αναπήδηση ανακούφισης.

Ορισμένοι αναλυτές, όπως ο Matthew Hyland, υπογραμμίζουν την πρόκληση που παρουσιάζει η κορυφή του εύρους γύρω στα 48.000 δολάρια. Υπάρχει προειδοποίηση ότι το Bitcoin μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, με πιθανή υποχώρηση στα μέσα της περιοχής των 30.000 δολαρίων. Ενώ επικρατεί μια θεωρία που υποδηλώνει ένα ξέπλυμα προς τα 30.000 δολάρια, οι απόψεις σχετικά με τη συνέχιση της ανοδικής αγοράς παραμένουν διχασμένες.

2.Οι αγορές αναμένουν περικοπές της Fed τον Μάρτιο παρά την υπέρβαση του ΔΤΚ

Εν μέσω της μεταβλητότητας, οι μακροοικονομικοί δείκτες μπορεί να προσφέρουν μια ανάσα. Οι ανακοινώσεις αμερικανικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για την ανεργία, αναμένεται να ηρεμήσουν τις επόμενες ημέρες. Η κατάσταση γύρω από τον πληθωρισμό παραμένει λεπτή, με τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) της περασμένης εβδομάδας να δείχνουν απροσδόκητη άνοδο τον Δεκέμβριο του 2023.

Παρά τον σκεπτικισμό της αγοράς σχετικά με την αλλαγή των επιτοκίων τον Ιανουάριο, τα στοιχεία από το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group υποδεικνύουν υψηλή πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τον Μάρτιο. Αυτή η πρόβλεψη για μειώσεις επιτοκίων θα μπορούσε να επηρεάσει διάφορα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

3.Οι κερδοσκόποι Bitcoin πανικόβλητοι πωλούν σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Το ντεμπούτο των ETFs προκάλεσε σημαντικές πωλήσεις αντί για αγορές μεταξύ των επενδυτών Bitcoin. Το όριο των 50.000 δολαρίων αποδείχθηκε πρόκληση για τους ταύρους, οδηγώντας σε πωλήσεις πανικού καθώς η τιμή αντιστράφηκε προς τα 40.000 δολάρια. Στις 12 Ιανουαρίου, περίπου 88.000 BTC (3,75 δισεκατομμύρια δολάρια) πωλήθηκαν με ζημία, υποδεικνύοντας τον ψυχολογικό αντίκτυπο της μεταβλητότητας της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις πανικού προήλθαν κυρίως από βραχυπρόθεσμους κατόχους (STH), ενώ οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι (LTH) εμφανίστηκαν λιγότερο επηρεασμένοι. Η ανακοίνωση του ETF ώθησε τους κερδοσκόπους να αγοράσουν, ελπίζοντας σε περαιτέρω άνοδο.

4.Bitcoin Miners Brace για πιθανή αύξηση της δυσκολίας

Παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις των τιμών, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η δυσκολία εξόρυξης Bitcoin μπορεί να αυξηθεί κατά 0,35% αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας τα 42.500 δολάρια. Οι miners έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα εν μέσω της μεταβλητότητας που σχετίζεται με το ETF και ο ανταγωνισμός για mining μπλοκ παραμένει έντονος. Το επερχόμενο γεγονός της μείωσης της επιδότησης μπλοκ στο μισό τον Απρίλιο προσθέτει ένα επίπεδο σημαντικότητας, επηρεάζοντας ενδεχομένως τα κέρδη των ανθρακωρύχων.

Οι χρεώσεις Bitcoin, έχοντας μειωθεί από το υψηλό του Δεκεμβρίου, παραμένουν αυξημένες και το hash rate συνεχίζει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών. Το επερχόμενο γεγονός του μισού θα είναι μια κρίσιμη στιγμή για τους miners.

5.Το Ethereum αντιμετωπίζει πιθανή διόρθωση

Ενώ το Bitcoin παλεύει με τη δυναμική μετά το ETF, το Ethereum (ETH) έχει αυξηθεί, με το ETH/BTC να σημειώνει κέρδη και το ETH/USD να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2022. Ωστόσο, προκύπτουν ανησυχίες καθώς το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα futures του Ethereum έχει εκτοξευθεί στα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που ενδεχομένως σηματοδοτεί μια υπερθέρμανση της αγοράς.

Ορισμένοι παρατηρητές σημειώνουν μια περιστροφή του ανοιχτού ενδιαφέροντος από το Bitcoin στο Ethereum, αφήνοντας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Bitcoin της CME Group σε “backwardation”. Η μετατόπιση αυτή αποδίδεται στον ενθουσιασμό γύρω από ένα πιθανό Ethereum ETF μετά από σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της BlackRock, Larry Fink. Η εξελισσόμενη δυναμική στο ανοιχτό ενδιαφέρον του Ethereum θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις τόσο για το Ethereum όσο και για το Bitcoin.

Εν κατακλείδι, η αγορά κρυπτονομισμάτων κινείται σε ένα πολύπλοκο τοπίο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τα επακόλουθα των εγκαινίων ETF, τις μακροοικονομικές αβεβαιότητες και τη μετατόπιση της δυναμικής της αγοράς μεταξύ Bitcoin και Ethereum. Καθώς το Bitcoin διατηρεί το επίπεδο των 40.000 δολαρίων, οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την πορεία των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τις επόμενες εβδομάδες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: