Έκθεση αποκαλύπτει: Σχεδόν οι μισοί από τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων επενδύουν με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitget έριξε φως στα κίνητρα που οδηγούν τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, αποκαλύπτοντας ότι σχεδόν οι μισοί χρήστες κρυπτονομισμάτων αξιοποιούν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στις 5 Οκτωβρίου, αποκάλυψε ότι σημαντικά ποσοστά των ερωτηθέντων από διάφορες χώρες είχαν θέσει ως προτεραιότητα τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου μέσω επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα. Σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Νότια Κορέα, ο Καναδάς και η Τουρκία, το 46%, το 44% και το 41% των συμμετεχόντων, αντίστοιχα, εξέφρασαν ως πρωταρχικό οικονομικό στόχο την ανύψωση της καθημερινής ποιότητας ζωής τους. Επιπλέον, στη Μαλαισία και την Ταϊβάν, περίπου το 36% των ερωτηθέντων αξιολόγησαν την ενίσχυση της ευημερίας της οικογένειάς τους πάνω από άλλες φιλοδοξίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα ανέδειξε διαφορετικές προτεραιότητες μεταξύ των γυναικών επενδυτών κρύπτο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία, το 27% των γυναικών συμμετεχόντων ανέφερε τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των παιδιών τους ως βασικό λόγο για την επένδυση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό το συναίσθημα ήρθε σε έντονη αντίθεση με τις απαντήσεις από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, όπου μόνο το 5% μοιράστηκε παρόμοιες φιλοδοξίες.

Η έρευνα παρείχε επίσης πληροφορίες σχετικά με τα ποσά των επενδύσεων και τα επίπεδα δέσμευσης. Οι Κινέζοι συμμετέχοντες επέδειξαν υψηλό βαθμό εμπλοκής, με το 18% να επενδύει μεταξύ 50.000 και 100.000 δολαρίων και ένα επιπλέον 19% να διαθέτει μεταξύ 100.000 και 500.000 δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που η Κίνα έχει απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, οι Κινέζοι πολίτες συνεχίζουν να κατέχουν κρυπτονομίσματα και να περιηγούνται στην απαγόρευση μέσω VPN, με τον περιορισμό να μην ισχύει για τους Κινέζους πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, περιελάμβανε περισσότερους από 1.500 συμμετέχοντες από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Παρά τη συνολική ανάπτυξη της κρύπτο αγοράς, η έρευνα ανέδειξε επίσης περιφερειακές διαφορές. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει μειωθεί λόγω των αυστηρών κανονισμών και των διακυμάνσεων της αγοράς. Για παράδειγμα, μια έρευνα της Τράπεζας του Καναδά τον Αύγουστο αποκάλυψε μια πτώση 3% στην ιδιοκτησία κρύπτο μεταξύ των Καναδών ενηλίκων από το 2021 έως το 2022. Η μείωση αυτή αποδόθηκε τόσο στους ρυθμιστικούς περιορισμούς όσο και στο μειωμένο ενδιαφέρον για τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, με τους επενδυτές να διατηρούν σε μεγάλο βαθμό την εστίασή τους στο Bitcoin.

Αντίθετα, η έρευνα υπογράμμισε το ζωντανό τοπίο κρύπτο στη Νιγηρία, όπου το 99% των ερωτηθέντων επέδειξε ευαισθητοποίηση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, ένα εντυπωσιακό 90% των συμμετεχόντων εξέφρασε την πρόθεση να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα εντός του επόμενου έτους, γεγονός που αντανακλά τον αυξανόμενο ενθουσιασμό της χώρας για την ψηφιακή χρηματοπιστωτική σφαίρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: