Αναλύοντας τα εμπόδια: Κατανοώντας γιατί το Bitcoin δεν μπορούσε να ξεπεράσει το φράγμα των 38 χιλιάδων $

Σε μια πρόσφατη στροφή της αγοράς, το Bitcoin ξεπέρασε τα 37.000 δολάρια από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, μόνο για να αντιμετωπίσει μια διόρθωση, διολισθαίνοντας πίσω στα 35.000 δολάρια στις 13 Νοεμβρίου. Η επακόλουθη σταθεροποίηση γύρω από τα 35.800 δολάρια στις 14 Νοεμβρίου προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτή την υποχώρηση.

1. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για το κλείσιμο της κυβέρνησης επηρεάζουν την τιμή του BTC


Καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την κίνηση της αγοράς ήταν η απροσδόκητη άμβλυνση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στις 14 Νοεμβρίου, αποκαλύπτοντας αύξηση 3,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό οδήγησε σε μείωση των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, προκαλώντας αυξημένη αγοραστική δραστηριότητα σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η μετατόπιση μείωσε ενδεχομένως τη ζήτηση για εναλλακτικά μέσα αντιστάθμισης κινδύνου, όπως το Bitcoin. Η στρατηγική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να περιορίσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση θα μπορούσε να επηρεάσει την ελκυστικότητα του Bitcoin ως μέσο αντιστάθμισης κινδύνου. Επιπλέον, οι ανησυχίες σχετικά με ένα πιθανό κλείσιμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 14 Νοεμβρίου, προσέθεσαν ένα ακόμη επίπεδο αβεβαιότητας.

Στην Κίνα, παρά τη φαινομενικά ισχυρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 7,6% τον Οκτώβριο, τα υποκείμενα ζητήματα, όπως η μείωση κατά 9,3% των επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων, προκάλεσαν ανησυχίες. Η οικονομική κατάσταση της Κίνας, σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, ενδέχεται να συμβάλει στο να υιοθετήσουν οι επενδυτές μια επιφυλακτική στάση σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.

2. Spot Bitcoin ETF Προσδοκίες και ρυθμιστικός έλεγχος

Η αρνητική αντίδραση της αγοράς σε μια δόλια κατάθεση της BlackRock για XRP trust στις 13 Νοεμβρίου, που αρχικά δημιούργησε ελπίδες για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) XRP spot, επέφερε ρυθμιστικό έλεγχο στον τομέα της κρύπτο. Παρόλο που δεν συνδέεται άμεσα με το Bitcoin, το γεγονός αυτό συνέβη σε μια κρίσιμη στιγμή που πολυάριθμες αιτήσεις spot Bitcoin ETF αναμένουν την εξέταση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο αναλυτής ETF του Bloomberg, James Seyffart, τόνισε ότι η έγκριση για ένα spot Bitcoin ETF ενδέχεται να μην υλοποιηθεί πριν από τον Ιανουάριο, συμβάλλοντας στην αυξημένη προσμονή της αγοράς γύρω από τις επερχόμενες αποφάσεις της SEC που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 και 21 Νοεμβρίου.

3. Ο φόβος της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης ενισχύει τις ανησυχίες


Η πτώση της τιμής του Bitcoin μετά την προσέγγιση του επιπέδου των 37.000 δολαρίων δεν μπορεί να αποδοθεί σε ένα μόνο γεγονός. Οι επενδυτές, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin ύψους 725 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενδέχεται να έχουν επανεκτιμήσει τις θέσεις τους. Η αυστηρή νομισματική πολιτική του Bitcoin διασφαλίζει τη σπανιότητα και την προβλεψιμότητα, αλλά η ικανότητα μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών, όπως η Berkshire Hathaway, με αποτίμηση 760 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σημαντικά κέρδη, να επαναγοράζουν τις δικές τους μετοχές μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική της προσφοράς.

Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, αυτές οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τους ισχυρούς ισολογισμούς τους για εξαγορές, μειώνοντας ενδεχομένως την αντιληπτή αξία του Bitcoin. Η πρόκληση για το Bitcoin να διατηρήσει τη δυναμική του πάνω από τα 37.000 δολάρια επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής στρατηγικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, των ανησυχιών σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και των αβεβαιοτήτων που συνδέονται με τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τα spot Bitcoin ETFs. Αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν συλλογικά ένα δύσκολο τοπίο για την αξία του Bitcoin, που δικαιολογεί προσεκτική εξέταση από τους επενδυτές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: