Aνάγκη για “επίβλεψη” στον κλάδο, λέει ο Saylor

Στον ευμετάβλητο κόσμο των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin γνώρισε μια δραματική διαδρομή με τρενάκι του τρόμου αυτή την εβδομάδα. Η τιμή έφτασε βασανιστικά κοντά στο όριο των 36.000 δολαρίων, για να διορθωθεί γρήγορα στα 34.250 δολάρια. Τέτοιου είδους διακυμάνσεις είναι συνηθισμένες, ειδικά μετά από μια ισχυρή άνοδο 30% τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για μια φυσική άμπωτη και ροή, καθώς οι traders εξασφαλίζουν κέρδη και οι συμμετέχοντες στην αγορά αξιολογούν κατά πόσον οι παράγοντες που οδήγησαν το ράλι εξακολουθούν να είναι σημαντικοί.

Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά τις ενδοημερήσιες διακυμάνσεις της αγοράς, το Bitcoin συνεχίζει να τραβάει την προσοχή των αναλυτών. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες αναμένουν ένα ακόμη “gamma squeeze” εάν η τιμή του BTC καταφέρει να διασπάσει το όριο των 36.300 δολαρίων. Μια εξέχουσα προσωπικότητα που δεν πτοείται από τη δίνη της αγοράς είναι ο διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy Michael Saylor. Την 1η Νοεμβρίου, η MicroStrategy έγινε πρωτοσέλιδο αποκαλύπτοντας την αγορά 155 BTC έναντι 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εμπιστοσύνη του Saylor στο μέλλον του Bitcoin παραμένει ακλόνητη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC, συζήτησε τo επικείμενo Bitcoin halving και τις επιπτώσεις της στη δυναμική της αγοράς. Ο Saylor επεσήμανε ότι οι περισσότεροι από τους σημερινούς πωλητές είναι Bitcoin miners, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν για να καλύψουν τα έξοδα. Ωστόσο, με το γεγονός του halving στον ορίζοντα, η πίεση των πωλήσεων θα μειωθεί στο μισό, δημιουργώντας μια ουσιαστική αλλαγή στη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης.

Απαντώντας στις ανησυχίες σχετικά με τη βεβαρημένη φήμη των κρυπτονομισμάτων λόγω προηγούμενων σκανδάλων, ο Saylor τόνισε την ανάγκη για “εποπτεία” στον κλάδο. Αναγνώρισε τη σημασία των υπεύθυνων θεματοφυλάκων και των καθιερωμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διαχειρίζονται το Bitcoin, υποδεικνύοντας μια θετική πορεία για τον κλάδο.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Saylor τόνισε το σημερινό κλίμα ως μια κατάλληλη στιγμή για τους πιθανούς επενδυτές. Πρότεινε ότι τα άτομα με μακροπρόθεσμη προοπτική, που κυμαίνεται από 12 έως 48 μήνες, θα μπορούσαν να βρουν αυτή την περίοδο ένα ιδανικό σημείο εισόδου στο Bitcoin. Σύμφωνα με το όραμά του, καθώς οι καθιερωμένες χρηματοπιστωτικές οντότητες αναλαμβάνουν τα ηνία, απομακρυνόμενες από περισπασμούς όπως τα ευμετάβλητα tokens, ο κλάδος θα μπορούσε να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, φτάνοντας ενδεχομένως ακόμη και σε δεκαπλασιασμό από τα σημερινά επίπεδα. Η ακλόνητη εμπιστοσύνη του Saylor στο Bitcoin χρησιμεύει ως φάρος για τους επενδυτές, εν μέσω της αναταραχής της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: