Αμερικανοί νομοθέτες πιέζουν την IRS να εφαρμόσει τις απαιτήσεις φορολογικής αναφοράς κρύπτο πριν από το 2026

Μια ομάδα επτά Αμερικανών γερουσιαστών, μεταξύ των οποίων εξέχουσες προσωπικότητες όπως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Μπέρνι Σάντερς, κάλεσαν το Υπουργείο Οικονομικών και την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) να επισπεύσουν την εφαρμογή των κανονισμών φορολογικής αναφοράς για τους cryptocurrency brokers. Σε κοινή επιστολή τους προς την Υπουργό Οικονομικών Janet Yellen και τον Επίτροπο IRS Daniel Werfel, οι γερουσιαστές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη διετή καθυστέρηση στην εφαρμογή των εν λόγω κανονισμών, οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν από το 2026 για συναλλαγές που πραγματοποιούνται το 2025. Οι νομοθέτες υποστήριξαν ότι η καθυστέρηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια φορολογικά έσοδα και να επιτρέψει σε ανέντιμους παράγοντες να αποφύγουν τις φορολογικές πληρωμές.

Οι γερουσιαστές επικρότησαν τους προτεινόμενους κανονισμούς, αλλά εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το παρατεταμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους. Τόνισαν ότι η αναβολή της εφαρμογής των εν λόγω κανόνων έως το 2026 θα μπορούσε να προσφέρει αδικαιολόγητες ευκαιρίες στους crypto lobbyists να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Διοίκησης να θεσπίσει βασικά πρότυπα αναφοράς στον εν πολλοίς μη ρυθμιζόμενο κλάδο των κρύπτο. Οι γερουσιαστές υπογράμμισαν τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης δράσης.

Η γερουσιαστής Γουόρεν κατέφυγε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) για να τονίσει τον ρόλο των κρυπτονομισμάτων ως χρηματοδοτικού εργαλείου που χρηματοδοτεί αμφιλεγόμενες οντότητες όπως η Χαμάς εν μέσω των συγκρούσεών της με το Ισραήλ. Η δήλωση αυτή ήρθε μετά το πάγωμα των λογαριασμών που σχετίζονται με τη Χαμάς από το ανταλλακτήριο Binance μετά από αιτήματα των ισραηλινών αρχών επιβολής του νόμου.

Η IRS είχε εισαγάγει τις απαιτήσεις αναφοράς κρύπτο τον Αύγουστο και η δημόσια συνεισφορά στην πρόταση ήταν ανοικτή έως τις 30 Οκτωβρίου. Οι κανονισμοί απαιτούσαν από τους χρηματιστές να βοηθούν τους φορολογούμενους να προσδιορίζουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ο αντιπρόσωπος Patrick McHenry, που εκτελεί επί του παρόντος χρέη προσωρινού προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, επέκρινε τους κανονισμούς, θεωρώντας τους ως επιζήμια κίνηση κατά του οικοσυστήματος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: