Οι αναλυτές προβλέπουν άνοδο 3 μηνών για το Bitcoin με στόχο $92.000

Μετά από αρκετούς μήνες πτώσης, το Bitcoin μπορεί να ετοιμάζεται για ένα σημαντικό τρίμηνο ράλι, με ορισμένους ειδικούς να προβλέπουν μια άνοδο πάνω από τα 92.000 δολάρια.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να είναι στα πρόθυρα ενός σημαντικού ράλι με βάση τα ιστορικά μοτίβα που παρατηρήθηκαν μετά από προηγούμενες υποχωρήσεις.

Πρόσφατα, το Bitcoin δοκίμασε ένα κρίσιμο επίπεδο στήριξης στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, το οποίο ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού αναλυτή Titan of Crypto, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ώθηση πέρα από τα 90.000 δολάρια. Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου, ο Titan of Crypto δήλωσε:

“Σε προηγούμενους κύκλους, κάθε φορά που η τιμή του Bitcoin επανεξετάζει τον απλό κινητό μέσο όρο των 50 εβδομάδων, ανακάμπτει κατά τουλάχιστον 40%. Κατά μέσο όρο, οι αναπηδήσεις αυτές ήταν περίπου 71%. Αν το #BTC ανέβει 71% από αυτό το σημείο, θα μπορούσαμε να το δούμε να φτάνει τα 92.000 δολάρια”.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, το Bitcoin κατάφερε να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 30 Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε πτωτική τάση για πάνω από τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε πάνω από 9%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bitstamp.

Ιστορικά μοτίβα διαγράμματος υποδηλώνουν ένα τρίμηνο ράλι Bitcoin

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας δύσκολος μήνας για το Bitcoin, με μέση απόδοση -4,69%, γεγονός που τον καθιστά τον πιο πτωτικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass. Ωστόσο, τα ιστορικά μοτίβα δείχνουν ότι το Bitcoin τείνει να ανακάμπτει έντονα τους επόμενους τρεις μήνες μετά την πτώση του Σεπτεμβρίου.

Η μέση απόδοση για το Bitcoin τον Οκτώβριο είναι 22,9%, ενώ ο Νοέμβριος παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό μέσο όρο 46,8%, που τον καθιστά τον δεύτερο καλύτερο μήνα ιστορικά. Ο Δεκέμβριος φέρνει συνήθως επιπλέον 5,4% στις μέσες αποδόσεις.

Στο τελευταίο έτος μείωσης του Bitcoin στο μισό, το 2020, το κρυπτονόμισμα σημείωσε κέρδη άνω του 27% τον Οκτώβριο και άνω του 42% τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο ενός ράλι που επεκτάθηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Τελευταία ευκαιρία αγοράς πριν από το ξέσπασμα του Bitcoin;

Αυτή η πρόσφατη διόρθωση μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία αγοράς πριν από μια σημαντική ανοδική κίνηση, σύμφωνα με τον διακεκριμένο crypto trader Mags. Σε μια ανάρτηση της 15ης Σεπτεμβρίου στο X, ο Mags έγραψε:

“Το Bitcoin προσφέρει τρεις ευκαιρίες για αγορά πριν πέσει παραβολικά… Η τελευταία ευκαιρία έρχεται αμέσως μετά τη μείωση στο μισό(halving). Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία σας ευκαιρία να αγοράσετε Bitcoin σε χαμηλότερη τιμή πριν από μια παραβολική άνοδο”.

Ο ψευδώνυμος on-chain αναλυτής Checkmate τόνισε επίσης ότι το Bitcoin αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά του από τις δύο προηγούμενες ανοδικές αγορές. Σε μια ανάρτηση της 14ης Σεπτεμβρίου, σημείωσε: “Η αγορά του Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου:

“Το Bitcoin είναι τοποθετημένο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων κύκλων από το χαμηλό του κύκλου. Προτιμώ τη σύγκριση με το χαμηλό του κύκλου, καθώς αντικατοπτρίζει τον ψυχολογικό χρόνο που χρειάζονται οι επενδυτές για να ανακάμψουν από μια bear market”.

Παρ’ όλα αυτά, το τρέχον “στάδιο άγχους” του Bitcoin θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτωτικό κίνδυνο τον Σεπτέμβριο, πριν από ένα πιθανό ράλι. Αυτή η ανοδική κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτηθεί από την επερχόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 18 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: