Στρατηγικές για την προετοιμασία διακυμάνσεων τιμών Bitcoin κατά τη συνεδρίαση της Fed του Σεπτεμβρίου FOMC

Το Bitcoin δεν μπόρεσε να διατηρήσει ένα κλείσιμο πάνω από τα 62.000 δολάρια από τις 3 Αυγούστου, με την τιμή του να έχει μειωθεί κατά 11% τον περασμένο μήνα. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 ανέβηκε ελαφρά, διατηρώντας την απόδοση κοντά στο ανώτατο όριο.

Οι επενδυτές εικάζουν ότι μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve θα μπορούσε να ενισχύσει περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως το Bitcoin. Οι επαγγελματίες trader στρέφονται σε επιλογές BTC για να επωφεληθούν από αυτήν την πιθανή κίνηση, ενώ μετριάζουν τους κινδύνους.

Μια μείωση των επιτοκίων κατά 0,50% θα μπορούσε να αυξήσει τις αγορές κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin

Οι traders προετοιμάζονται τόσο για μια πιθανή αύξηση της τιμής του Bitcoin όσο και για τον κίνδυνο σοβαρών διακυμάνσεων των τιμών. Οι προσδοκίες είναι μικτές σχετικά με την αντίδραση της αγοράς στην αναμενόμενη απόφαση για τα επιτόκια στις 18 Σεπτεμβρίου, που θεωρείται πιθανό ανοδικό σήμα.

Ανησυχίες ειδικά για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, όπως ρυθμιστικές ενέργειες και αρνητικό συναίσθημα, μετριάζουν τις θετικές μακροοικονομικές επιρροές. Συγκεκριμένα, οι ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών εναντίον οντοτήτων που είναι φιλικές προς τα κρύπτο και μια πρόσφατη δικαστική απόφαση κατά του Kraken έχουν μειώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Παρά αυτές τις προκλήσεις, οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων κατά 0,50% ανέρχονται στο 25%, υποδηλώνοντας μια πιθανή άνοδο για το Bitcoin και παρόμοια περιουσιακά στοιχεία. Οι traders προτιμούν τις επιλογές έναντι των θέσεων μόχλευσης για την πλοήγηση σε αυτό το αβέβαιο τοπίο.

Μεταξύ των προτιμώμενων στρατηγικών είναι η «αντιστροφή κινδύνου», η οποία εξισορροπεί την αγορά call options με την πώληση των put options, προσφέροντας προστασία από απροσδόκητες κινήσεις τιμών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους καθοδικούς κινδύνους.

Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει επιλογές διαπραγμάτευσης για διαφορετικές ημερομηνίες λήξης για τη βελτιστοποίηση της κάλυψης και των πιθανών κερδών, χωρίς αρχικό κόστος, αλλά απαιτείται κατάθεση περιθωρίου για την έκθεση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: