Το 75% του συνόλου του Bitcoin κρατήθηκε για πάνω από μισό χρόνο

Περίπου το 75% του συνόλου του Bitcoin που κυκλοφορεί παρέμεινε αμετάβλητο τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα της αλυσίδας.

Αυτή η διορατικότητα προέρχεται από το διάγραμμα “hodl wave” της Glassnode, το οποίο αναλύει δεδομένα blockchain για να παρέχει μια ευρεία προοπτική σχετικά με τα Bitcoin που βρίσκονται σε πορτοφόλια, κατηγοριοποιημένα με βάση τη διάρκεια από την τελευταία μεταφορά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 74% του Bitcoin παρέμεινε ανέγγιχτο κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2024, ακόμη και όταν η αξία του κρυπτονομίσματος έχει μειωθεί κατά 21% από την κορύφωσή του.

Το αυξανόμενο ποσοστό των μακροπρόθεσμων κατόχων υποδηλώνει ότι οι εν λόγω επενδυτές βλέπουν το Bitcoin περισσότερο ως αποθήκη αξίας, ενδεχομένως προσδοκώντας μελλοντικές αυξήσεις των τιμών.

Αυτό το μοτίβο συγκράτησης μειώνει επίσης τη διαθέσιμη προσφορά Bitcoin για διαπραγμάτευση, γεγονός που θα μπορούσε να ανεβάσει τις τιμές αν η ζήτηση αυξηθεί ενώ η προσφορά περιορίζεται.

Σε μια ανάρτηση στις 19 Αυγούστου στο X (πρώην Twitter), ο αναλυτής της on-chain James Check επισήμανε ότι πάνω από το 80% των βραχυπρόθεσμων κατόχων Bitcoin έχουν σήμερα ζημία, έχοντας αγοράσει τα BTC τους σε τιμές υψηλότερες από την τρέχουσα αγοραία αξία.

Προειδοποίησε ότι η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση των τιμών, εάν οι επενδυτές αυτοί αποφασίσουν να πουλήσουν πανικόβλητοι, όπως παρατηρήθηκε σε προηγούμενες πτώσεις της αγοράς. Ως βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι ορίζονται όσοι κατέχουν Bitcoin για λιγότερο από 155 ημέρες.

“Αυτό το σενάριο μοιάζει με αυτό που συνέβη το 2018, το 2019 και τα μέσα του 2021, όταν πολλοί επενδυτές κινδύνευσαν να προβούν σε πωλήσεις πανικού, γεγονός που συνέβαλε σε μια πτωτική τάση της αγοράς”, εξήγησε ο Check.

Το συνολικό κλίμα της αγοράς παραμένει απαισιόδοξο, με τον δείκτη Crypto Fear & Greed Index να εμφανίζει σκορ 28, υποδηλώνοντας ένα βαθύ επίπεδο φόβου. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο δείκτης έχει επιστρέψει σε επίπεδα φόβου που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι τιμές του Bitcoin ξεπέρασαν τα 60.000 δολάρια το Σαββατοκύριακο, αλλά έκτοτε έπεσαν απότομα, με την τιμή να βρίσκεται στα 58.619 δολάρια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: