Ο Τραμπ προειδοποιεί την κυβέρνηση Μπάιντεν να μην πουλήσει Bitcoin

Σε μια πρόσφατη συνομιλία με τον influencer Adin Ross, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμβούλεψε την κυβέρνηση Μπάιντεν να απόσχει από τη ρευστοποίηση των αποθεμάτων Bitcoin των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τραμπ τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να καινοτομήσουν στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, διαφορετικά κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από άλλα έθνη. Επισήμανε ότι η Κίνα, ένας σημαντικός γεωπολιτικός ανταγωνιστής, σημειώνει ήδη πρόοδο στα κρυπτονομίσματα και την τεχνητή νοημοσύνη. Στη συνέχεια, ο Τραμπ εξήρε τη βιομηχανία Bitcoin, τονίζοντας τη νεωτερικότητά της.

“Είναι ένα πολύ σύγχρονο νόμισμα, είναι μια πολύ σύγχρονη μορφή, και γνωρίζω πολλούς πολύ καλούς ανθρώπους που είναι πραγματικά μέσα σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτή την αγορά. Είναι έξυπνοι, είναι καλοί άνθρωποι και πιστεύουν ότι θα είναι πολύ ωφέλιμο”.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2024 συζήτησε στη συνέχεια τις ενεργειακές ανάγκες για την εξόρυξη Bitcoin υπό τη διοίκηση Τραμπ.

Ο Fred Thiel, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marathon Digital Holdings, εξέφρασε την πεποίθηση στο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ του Τενεσί ότι η βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin θα ανθίσει υπό την ηγεσία του Τραμπ.

Άλλοι συμμετέχοντες στο πάνελ, όπως ο Jason Les της Riot Platforms, επανέλαβαν την αισιοδοξία του Thiel, υποστηρίζοντας ότι μια πιθανή κυβέρνηση Kamala Harris πιθανότατα θα συνεχίσει τις πολιτικές του Biden χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Αναλυτές και εμπειρογνώμονες του κλάδου επανέλαβαν τις παρατηρήσεις του Τραμπ σχετικά με την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές για τη στήριξη των μελλοντικών βιομηχανιών. Θεωρούν ότι οι επενδύσεις στην εξόρυξη Bitcoin και τα κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του ενεργειακού δικτύου.

Σε μια τολμηρή πρόταση, ο Τραμπ πρότεινε τη χρήση του Bitcoin ως τρόπο αποπληρωμής του εθνικού χρέους των 35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υποστήριξε ότι η αυξανόμενη αξία του Bitcoin, λόγω της περιορισμένης προσφοράς του, θα μπορούσε σταδιακά να διαβρώσει το εθνικό χρέος ξεπερνώντας το πληθωριστικό δολάριο ΗΠΑ. Αυτή η στρατηγική θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να αποφύγουν μια σοβαρή οικονομική κρίση που συνήθως συνδέεται με τη νομισματική κατάρρευση, μεταφέροντας τον πλούτο του έθνους σε ένα σταθερό νομισματικό σύστημα που βασίζεται σε μαθηματικές αρχές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: