Η αγορά των κρύπτο αντιμετωπίζει απώλειες 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων: Η μεγαλύτερη πτώση 3 ημερών σε ένα χρόνο

Η αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε τη μεγαλύτερη τριήμερη πτώση του τελευταίου σχεδόν έτους, χάνοντας έως και 510 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση από τις 2 Αυγούστου.

Αυτή η απότομη πτώση της αξίας των κρυπτονομισμάτων συνέπεσε με την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 4,4% την ίδια περίοδο.

Το ξεπούλημα οφείλεται στους απογοητευτικούς αριθμούς για την απασχόληση, στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των μεγάλων τεχνολογικών μετοχών και στους νέους φόβους για ύφεση.

Μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Intel ανακοίνωσαν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και η Nvidia υπέστη ζημίες λόγω των αναμενόμενων μειώσεων των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, οι οποίες ανακατεύθυναν κεφάλαια σε μικρότερες, υποαποδίδουσες επιχειρήσεις.

Το τελευταίο συγκρίσιμο τριήμερο ξεπούλημα στην αγορά κρυπτονομισμάτων σημειώθηκε στα μέσα Αυγούστου 2023.

Το Bitcoin και το Ethereum σημείωσαν σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια της ξαφνικής πτώσης της αγοράς στις 5 Αυγούστου, με την αξία τους να μειώνεται κατά 10% και 18%, αντίστοιχα, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Την τελευταία εβδομάδα, το BTC και το ETH υποχώρησαν κατά 20% και 28% αντίστοιχα.

Μεταξύ των 10 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το Solana έχει πληγεί περισσότερο, με την αξία του να έχει μειωθεί κατά 30,6% από τις 30 Ιουλίου.

Οι αναλυτές της αγοράς επισήμαναν τις σημαντικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από την Jump Crypto ως παράγοντα που συνέβαλε στην πτώση. Η εταιρεία συναλλαγών πούλησε περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Arkham Intelligence.

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index, ο οποίος μετρά το συναίσθημα της αγοράς απέναντι στο Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, έχει πέσει ξανά στο έδαφος του “φόβου”, παρουσιάζοντας βαθμολογία 26 τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όπως αναφέρει το Alternative.me.

Κοιτάζοντας μπροστά, η αγορά κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει άλλη μια δύσκολη εβδομάδα. Η ανάκαμψη από τις απώλειες του Σαββατοκύριακου θα εξαρτηθεί από την αυξημένη δραστηριότητα τόσο στις αγορές spot όσο και στις αγορές παραγώγων από τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

“Το Bitcoin έχει εισέλθει στο CME Gap, αλλά τεχνικά, μπορεί να συμπληρωθεί μόνο κατά τη διάρκεια των ωρών διαπραγμάτευσης TradFi”, σημείωσε ο Keith Alan, συνιδρυτής του πόρου συναλλαγών Material Indicators, στην τελευταία του ανάρτηση X στις 4 Αυγούστου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: