Οι ΗΠΑ μετακινούν τα BTC του Silk Road που είναι $2 δις μετά τη δέσμευση του Τραμπ για το απόθεμα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διακίνησε Bitcoin αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις δύο ημέρες αφότου ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν θα πουλήσει ποτέ κανένα από τα Bitcoin της. Ο Τραμπ έδωσε αυτή τη δέσμευση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ του Τενεσί, προκαλώντας ορισμένους σχολιαστές να χαρακτηρίσουν την κίνηση “tone deaf”.

Δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence αποκάλυψαν ότι το πορτοφόλι της κυβέρνησης, το οποίο κατείχε Bitcoin που κατασχέθηκαν από την αγορά σκοτεινού ιστού Silk Road το 2022, μετέφερε 29.800 Bitcoin σε ένα άγνωστο πορτοφόλι στις 29 Ιουλίου. Το Bitcoin μεταφέρθηκε έκτοτε και πάλι σε άλλο άγνωστο πορτοφόλι.

Η μεταβίβαση αυτή έγινε λίγο μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Τραμπ στο συνέδριο Bitcoin 2024 υπέρ των κρύπτο. Ορκίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διατηρήσει όλες τις συμμετοχές της σε Bitcoin και είχε ως στόχο να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε “παγκόσμια πρωτεύουσα των κρύπτο” εφαρμόζοντας πολιτικές φιλικές προς τα κρύπτο, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Gary Gensler.

Εκτός από τις υποσχέσεις του Trump, η γερουσιαστής Cynthia Lummis ανακοίνωσε νέα νομοθεσία για τον ορισμό του Bitcoin ως στρατηγικού αποθεματικού περιουσιακού στοιχείου για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η γερουσιαστής του Ουαϊόμινγκ πρότεινε την απόκτηση του 5% της συνολικής προσφοράς του Bitcoin για να κατέχεται ως περιουσιακό στοιχείο του Υπουργείου Οικονομικών, παρομοιάζοντας την πρωτοβουλία με μια σύγχρονη “αγορά Λουιζιάνας”, αναφερόμενη στην απόκτηση των αμερικανικών μεσοδυτικών περιοχών από τη Γαλλία το 1803 έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Catherine Chen, επικεφαλής των VIP και θεσμικών υπηρεσιών της Binance, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την αυξημένη προσοχή στο Bitcoin από τον Trump και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Το χαρακτήρισε ως “θετικό σημάδι” για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι εξέχοντες ηγέτες αναγνωρίζουν την αξία του Bitcoin στο νομισματικό σύστημα και τοποθετούν τα κρύπτο στην ατζέντα τους.

“Αυτό πιθανότατα σημαίνει περισσότερη ρυθμιστική σαφήνεια, καθώς οι κυβερνήσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους”, πρόσθεσε ο Chen. Ανέφερε επίσης την εισαγωγή από την Binance του πλαισίου Capital, People, Technology (CPT) για τον εντοπισμό διαρθρωτικών παραγόντων που επηρεάζουν τη δυναμική της αγοράς. Ο Chen πιστεύει ότι η δημιουργία στρατηγικών αποθεμάτων Bitcoin θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της αγοράς κρύπτο.

Οι ειδήμονες των κρύπτο ανταποκρίνονται στη μεταφορά του Silk Road

Ο Mike Novogratz, Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital, επέκρινε την πρόσφατη μεταφορά Bitcoin από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για “tone deaf” απόφαση της σημερινής κυβέρνησης σε ανάρτησή του στις 29 Ιουλίου.

Άλλοι ειδικοί σε θέματα κρύπτο εικάζουν ότι η μεταφορά μπορεί να σχετίζεται με μια συμφωνία της 1ης Ιουλίου μεταξύ του ανταλλακτηρίου Coinbase και της Υπηρεσίας Αστυνόμων των ΗΠΑ, η οποία αφορά τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέχει σήμερα 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων κρύπτο από παράνομες δραστηριότητες.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι αισιόδοξοι ότι το Bitcoin θα γίνει στρατηγικό αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο στις ΗΠΑ. Ο Ari Paul, Chief Information Officer της BlockTower Capital, εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα. Εκτίμησε τις πιθανότητες υιοθέτησης του Bitcoin ως στρατηγικού αποθεματικού περιουσιακού στοιχείου στις ΗΠΑ σε 10:01 εντός των επόμενων τεσσάρων ετών, αντανακλώντας τις επιφυλακτικές προοπτικές του σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των τιμών του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: