Ο πρόεδρος της CFTC επιβεβαιώνει εκ νέου το Bitcoin και το Ethereum ως Commodities σε πρόσφατη κατάθεση

Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Commodities υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι το Bitcoin και το Ether, τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, θα πρέπει να ταξινομηθούν ως Commodities, υποστηρίζοντας την εποπτεία της υπηρεσίας του.

Στις 9 Ιουλίου, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Γεωργίας, Διατροφής και Δασών της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) Rostin Behnam αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη δικαστική απόφαση του Ιλινόις, η οποία επιβεβαίωσε εκ νέου την ιδιότητα του Bitcoin και του Ether ως Commodities.

Η απόφαση αυτή, με ημερομηνία 3 Ιουλίου, προέκυψε από μια υπόθεση σχεδίου Ponzi ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία εμπλέκεται ένας κάτοικος του Όρεγκον που κατηγορείται για απάτη. Η απόφαση του δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου του Ιλινόις επιβεβαίωσε ότι και τα δύο κρυπτονομίσματα χαρακτηρίζονται ως Commodities.

Το δικαστήριο αναγνώρισε επίσης την Olympus (OHM) και την KlimaDAO (KLIMA) ως Commodities.

“Στην απόφασή του, το δικαστήριο επιβεβαίωσε εκ νέου ότι τόσο το Bitcoin όσο και το Ether είναι Commodities σύμφωνα με τον νόμο περί ανταλλαγής εμπορευμάτων.” Επιπλέον, ο Behnam επισήμανε μια έκθεση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του 2022, η οποία εντόπισε ένα ρυθμιστικό κενό στην αγορά spot για “ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι κινητές αξίες” και συνέστησε ενισχυμένη εποπτεία από την υπηρεσία του για τα ψηφιακά εμπορεύματα.

Ο Behnam τόνισε ότι η απουσία δράσης από άλλες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν θα “καταπνίξει το δημόσιο ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία” και προειδοποίησε ότι θα αυξήσει μόνο τους κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τους επενδυτές.

“Εν ολίγοις, η τρέχουσα πορεία μας δεν είναι βιώσιμη. Χρειάζεται επειγόντως ομοσπονδιακή νομοθεσία για να δημιουργηθεί ένας δρόμος για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα προστατεύει τους Αμερικανούς επενδυτές και ενδεχομένως το χρηματοπιστωτικό σύστημα από μελλοντικούς κινδύνους”, δήλωσε.

Ο Behnam λέει ότι η CFTC είναι έτοιμη να εφαρμόσει τους κανόνες κρύπτο.

Ο πρόεδρος της CFTC παρουσίασε πέντε νομοθετικές προτεραιότητες για τη βελτίωση της ρύθμισης των ψηφιακών εμπορευμάτων.

Οι προτεραιότητες αυτές περιλάμβαναν τη δυνατότητα προσαρμογής των κανόνων στους μοναδικούς κινδύνους των κρυπτονομισμάτων, την καθιέρωση μιας μόνιμης προσέγγισης χρηματοδότησης με βάση το μοντέλο “αμοιβή για υπηρεσία”, την υποχρέωση των καταχωριζόντων να ακολουθούν ένα “ολοκληρωμένο καθεστώς γνωστοποίησης” σχετικά με τα κρύπτο περιουσιακά τους στοιχεία και την ενίσχυση των δυνατοτήτων της CFTC για τη γνώση του πελάτη σας και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τέλος, ο Behnam προέτρεψε την επιτροπή να αναπτύξει ένα “πειθαρχημένο, ισορροπημένο πλαίσιο” για να καθορίσει εάν τα tokens είναι Commodities ή securities σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και να προωθήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης σχετικά με τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ.

“Η SEC και η CFTC έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία που διευκολύνει την ισχυρή και εύρωστη ρύθμιση των αγορών κινητών αξιών και παραγώγων”, δήλωσε ο Behnam.

“Είμαι βέβαιος ότι οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, διασφαλίζοντας ένα αξιόπιστο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα εισαγωγής και διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε ρυθμιζόμενα exchanges.”

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: