Η βουτιά του Bitcoin στα $60K αποδίδεται σε έντονη μακροχρόνια συμπίεση

Οι πρόσφατες τάσεις στη δυναμική της αγοράς του Bitcoin αποδίδονται εν μέρει σε μια “κλιμακούμενη μακροχρόνια συμπίεση”, η οποία έχει ωθήσει το κρυπτονόμισμα στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και σχεδόν δύο μήνες, καθώς οι miners αυξάνουν το ξεπούλημά τους, προτείνει ένας ειδικός του Bitcoin.

Ο εμπειρογνώμονας, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Willy Woo, τόνισε σε μια πρόσφατη ανάρτηση X από τις 24 Ιουνίου ότι οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε θέσεις long, επιδεινώνοντας άθελά τους τον κύκλο των ρευστοποιήσεων που συμβάλλει στην περαιτέρω πτώση των τιμών.

Ένα long squeeze συμβαίνει όταν οι επενδυτές που έχουν ποντάρει στην αύξηση της τιμής αρχίζουν να ξεφορτώνονται το Bitcoin τους ως απάντηση στην πτώση των τιμών, ελπίζοντας να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειές τους. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί την τιμή σε περαιτέρω πτώση, δημιουργώντας ένα φαινόμενο ντόμινο μεταξύ άλλων επενδυτών με παρόμοιες θέσεις long.

Αντίθετα, μια short squeeze -η οποία κέρδισε την προσοχή της επικρατούσας τάσης κατά τη διάρκεια της αύξησης της τιμής του GameStop τον Ιανουάριο του 2021- συμβαίνει όταν η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου αυξάνεται σημαντικά, αναγκάζοντας όσους στοιχημάτισαν εναντίον του να το αγοράσουν σε υψηλότερες τιμές για να μετριάσουν τις απώλειές τους, γεγονός που οδηγεί την τιμή περαιτέρω προς τα πάνω.

Τα δεδομένα από την CoinGlass δείχνουν ότι αν η τιμή του Bitcoin έπεφτε κάτω από τα 60.000 δολάρια, παρόμοια με τη βουτιά στα 59.000 δολάρια στις 24 Ιουνίου, θα ρευστοποιούνταν θέσεις αγοράς αξίας περίπου 1,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αντίθετα, μια αύξηση της τιμής κατά 3,73% θα μπορούσε να εξαλείψει θέσεις short ύψους περίπου 2,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που υποδηλώνει ένα πτωτικό κλίμα μεταξύ των trader.

Ο Woo πιστεύει ότι η ανάλυση αυτών των τάσεων είναι ζωτικής σημασίας δεδομένης της ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά.

Συνεχίζεται η συνθηκολόγηση των miner μετά το Halving

Στο πλαίσιο αυτών των διακυμάνσεων της αγοράς, ο Woo συζήτησε επίσης τη “συνθηκολόγηση των miner μετά το Halving”, ένα φαινόμενο κατά το οποίο οι miners μπορούν να κλείσουν τις δραστηριότητές τους και να πουλήσουν τις μετοχές τους σε Bitcoin αν η εξόρυξη γίνει πολύ δαπανηρή σε σχέση με την τιμή του Bitcoin.

“Αυτό, σε συνδυασμό με τα γεγονότα ρευστοποίησης που βλέπουμε, προσθέτει στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι miners, αναγκάζοντας τους λιγότερο ανθεκτικούς από οικονομική άποψη να εγκαταλείψουν την αγορά”, εξήγησε ο Woo.

Από τις 25 Ιουνίου, το Bitcoin διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το βασικό όριο των 60.000 δολαρίων, με αξία 61.320 δολάρια, όπως αναφέρει το CoinMarketCap.

Στις 24 Ιουνίου, το κρυπτονόμισμα σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών και πλέον μηνών, σημειώνοντας βουτιά κατά 6,26% στα 58.890 δολάρια, όπως σημειώνει το Bitcoin Archive, ένας λογαριασμός ανάλυσης crypto.

“Αυτό σηματοδοτεί την πιο σημαντική ημερήσια μείωση της τιμής σε 97 ημέρες”, ανέφερε ο σχολιαστής στις 24 Ιουνίου.

Ο Samson Mow, διευθύνων σύμβουλος της Jan3, σχολίασε την πρόσφατη βουτιά, δηλώνοντας ότι οφείλεται στο συναίσθημα και τον φόβο της αγοράς και όχι σε σημαντικές πωλήσεις από μεγάλους ενδιαφερόμενους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: