Ο Trump θέλει το Bitcoin “made in the USA”

Την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του στον τομέα εξόρυξης Bitcoin μετά από συνάντηση με κορυφαία στελέχη εταιρειών εξόρυξης κρύπτο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε δήλωση που έκανε στις 11 Ιουνίου μέσω της Truth Social, μιας πλατφόρμας που ανήκει στον Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του οι Ηνωμένες Πολιτείες να παράγουν “όλο το υπόλοιπο Bitcoin”, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα καθιερώσει το έθνος ως “κυρίαρχο στην ενέργεια”.

Ο Τραμπ υπογράμμισε τον ρόλο του Bitcoin στη διασφάλιση της χώρας από την εφαρμογή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας. Αυτό έρχεται μετά τη δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ τον Μάρτιο ότι οι ΗΠΑ απέχουν πολύ από το να εξετάσουν ακόμη και να υιοθετήσουν, πόσο μάλλον να υιοθετήσουν, οποιαδήποτε μορφή ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη Mar-a-Lago του Trump στη Φλόριντα και συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Riot Platforms, Jason Les, ο εκτελεστικός πρόεδρος της CleanSpark, Matthew Schultz, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TeraWulf, Amanda Fabiano.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Trump ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της εξόρυξης Bitcoin να ενισχύσει το ηλεκτρικό δίκτυο και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ο Schultz, σε συνομιλία του με το Bloomberg, ανέφερε ότι ο Trump υποσχέθηκε την υποστήριξή του στον τομέα της εξόρυξης αν κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Φαμπιάνο υπογράμμισε στο X, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την ανάγκη οι πολιτικοί να κατανοήσουν καλύτερα το Bitcoin και τη διαδικασία εξόρυξης, αναφέροντας τις πολιτικές προκλήσεις που τροφοδοτούνται από την παραπληροφόρηση που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Το σκηνικό αυτής της ανανεωμένης υποστήριξης από τον Τραμπ περιλαμβάνει έναν προτεινόμενο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν φόρο 30% στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την εξόρυξη Bitcoin, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κλάδου και τις πιθανές επιπτώσεις του στα εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Προηγουμένως επικριτικός για το Bitcoin, αποκαλώντας το “απάτη” κατά τη διάρκεια της προεδρίας του το 2021, ο Trump έχει αλλάξει τη στάση του καθώς στοχεύει να προσελκύσει την υποστήριξη ομάδων πίεσης με επιρροή στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις 5 Νοεμβρίου.

Στις πρόσφατες δεσμεύσεις του, ο Τραμπ έχει μιλήσει έντονα για την τοποθέτηση των ΗΠΑ ως ηγέτη στον χώρο των κρύπτο, αποκαλώντας μάλιστα τον εαυτό του “πρόεδρο των κρύπτο” νωρίτερα μέσα στον μήνα. Επιπλέον, έχει αρχίσει να δέχεται συνεισφορές σε κρυπτονομίσματα για την προεδρική του εκστρατεία και διοργάνωσε δείπνο για τους ιδιοκτήτες των Mugshot non-fungible tokens.

Μετά την ένοχη ετυμηγορία του για 34 κακουργήματα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στις 30 Μαΐου, ο Τραμπ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον υπεύθυνο αναστολής του στις 10 Ιουνίου. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά από το θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο, αναφέρθηκε από το The Hill ως “αδιατάρακτη” και διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: