Το Bitcoin χάνει υποστήριξη $60.000, φθάνοντας σε χαμηλά δύο μηνών

Την 1η Μαΐου, το Bitcoin κατέγραψε νέα σημαντικά χαμηλά για αρκετούς μήνες, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες για τους traders, συνολικού ύψους περίπου μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η τιμή του BTC πλησιάζει τα $57,000

Σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView, η τιμή του Bitcoin σημείωσε απότομη πτώση κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, με το BTC/USD να πέφτει στα 57.082 δολάρια στο Bitstamp. Αυτή η πτώση έφερε το Bitcoin στο χαμηλότερο σημείο τιμής από τον Φεβρουάριο και είχε ως αποτέλεσμα συνολικές απώλειες άνω του 20% για το δεύτερο τρίμηνο.

Η πτώση του κλίματος της αγοράς μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες. Η “γερακίσια” δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, μαζί με μια δυσμενή νομική απόφαση που επηρέασε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και τον διευθύνοντα σύμβουλό του Changpeng Zhao, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση.

Η αγορά ανέμενε προηγουμένως ενίσχυση της ρευστότητας στο πλαίσιο των πολιτικών της Yellen, αλλά συνέβη το αντίθετο, θέτοντας προκλήσεις για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου παγκοσμίως. Ο οικονομικός αναλυτής Tedtalksmacro σχολίασε στο X (πρώην γνωστό ως Twitter), δηλώνοντας: “Η Yellen αποφασίζοντας να αποσύρει τη ρευστότητα από την αγορά, αντί να μειώσει τα αποθέματα για να τροφοδοτήσει τη ρευστότητα υψηλότερα“, γεγονός που μείωσε σημαντικά τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου.

Προειδοποιήσεις είχαν εκδοθεί για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ακόμη και πριν από αυτή την πτώση, καθώς η αγορά ήταν στάσιμη από την κορύφωση του Bitcoin στα μέσα Μαρτίου. Τώρα, τα κομβικά επίπεδα στήριξης έχουν αποδυναμωθεί, καθώς ούτε το όριο των 60.000 δολαρίων ούτε η βραχυπρόθεσμη τιμή πραγματοποίησης του κατόχου παρέχουν κάποια καθησυχαστική βοήθεια στους επενδυτές.

‘Ενας γνωστός trader και αναλυτής, Rekt Capital συμβούλευσε στο X: “Αν πρέπει να πανικοβληθείτε, περιμένετε τουλάχιστον να καταρρεύσει πρώτα η στήριξη που έχει συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες“.

Ο Charles Edwards, ιδρυτής της Capriole Investments, ενός ποσοτικού αμοιβαίου κεφαλαίου που επικεντρώνεται στο Bitcoin και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, προσέφερε πληροφορίες σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις που θα μπορούσε να πάρει η τιμή του Bitcoin. Σχετικά με το X, σημείωσε: “‘Πουλήστε τον Μάιο και φύγετε’. Αυτό μου μοιάζει με διανομή”, υποδεικνύοντας μια πτωτική προοπτική. Εξήγησε περαιτέρω ότι η παραμονή κάτω από τα 61,5 χιλ. δολάρια υποδηλώνει ότι ένα πτωτικό σενάριο είναι πιο πιθανό, ενώ η ανάκτηση αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις ανοδικές ελπίδες.

Το Bitcoin ρευστοποιεί 160 εκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από την CoinGlass αποκάλυψαν ότι τις τελευταίες 24 ώρες, η αγορά κρυπτονομισμάτων είδε ρευστοποιήσεις συνολικού ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο το Bitcoin αντιπροσώπευε 160 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το σύνολο, με το Ethereum να συνεισφέρει άλλα 120 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι το μηνιαίο κλείσιμο του Απριλίου έγινε πριν το ζεύγος BTC/USD πέσει κάτω από τα 60.000 δολάρια, ο Απρίλιος του 2024 κατέληξε ως ο χειρότερος μήνας για το Bitcoin από τα βάθη της bear market το 2022.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: