5 βασικά γεγονότα που διαμορφώνουν το τοπίο των κρυπτονομισμάτων αυτή την εβδομάδα

1. Το Bitcoin διατηρεί τη δύναμή του: Το Bitcoin κράτησε τη θέση του κοντά στα υψηλά 18 μηνών, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα απέναντι στις πιέσεις πώλησης και σημειώνοντας νέο υψηλό 18 μηνών με εβδομαδιαίο κλείσιμο λίγο πάνω από τα 35.000 δολάρια. Η αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των altcoins, δείχνει μια αλλαγή στο κλίμα, καθώς αρνούνται να υποχωρήσουν τα κέρδη που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα.

2. Οι ομιλητές της Fed οδηγούν τη μεταβλητότητα της αγοράς: Με ένα διάλειμμα από τις εκτυπώσεις μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, η προσοχή της αγοράς μετατοπίζεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Διάφοροι αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell, θα εκφωνήσουν ομιλίες. Οι αποφάσεις και τα σχόλια της Fed εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική πηγή μεταβλητότητας της αγοράς.

3. Ο ρυθμός κατακερματισμού και η δυσκολία φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών: Τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου Bitcoin, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμού κατακερματισμού και της δυσκολίας εξόρυξης, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Ο ρυθμός κατακερματισμού, που αντιπροσωπεύει την επεξεργαστική ισχύ των miner, βρίσκεται σε άνοδο και η δυσκολία εξόρυξης πρόκειται να αυξηθεί, φτάνοντας σχεδόν τα 64 τρισεκατομμύρια για πρώτη φορά στην ιστορία του Bitcoin. Οι miners προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους ενόψει του επερχόμενου halving.

4. Αυξάνεται το χάσμα ροής συναλλάγματος: Υπάρχει μια αξιοσημείωτη μετατόπιση στη ροή ανταλλαγής Bitcoin, καθώς οι αναλήψεις αυξάνονται κατακόρυφα, φτάνοντας στη δεύτερη υψηλότερη τιμή τους στα 10.000 BTC. Αυτή η τάση υποδηλώνει ότι οι επενδυτές προτιμούν να κρατούν τα περιουσιακά στοιχεία τους σε Bitcoin εκτός ανταλλακτηρίων, υποδεικνύοντας μια ισχυρότερη μακροπρόθεσμη πίστη στην αξία του Bitcoin. Αυτή η αλλαγή στο συναίσθημα θα μπορούσε να συμβάλει στην τρέχουσα δυναμική της αγοράς.

5. Δείκτης φόβου και απληστίας: Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index, ένας δείκτης συναισθήματος, είναι στο 74/100, υποδεικνύοντας αυξημένη απληστία μεταξύ των επενδυτών. Αν και το επίπεδο αυτό είναι υψηλό, τα ιστορικά άκρα έχουν φτάσει γύρω στο 95/100. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά αυτόν τον δείκτη για σημάδια υπερβολής της αγοράς και πιθανές διορθώσεις των τιμών.

Οι εξελίξεις αυτές αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη εξέλιξη και δυναμική στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, διαμορφώνοντας το επενδυτικό συναίσθημα και τη συμπεριφορά της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: