Το ETF της BlackRock καταγράφει τη μεγαλύτερη εισροή σε 35 ημέρες, καθώς το εβδομαδιαίο ράλι του Bitcoin σταματάει

Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin της BlackRock σημείωσε πρόσφατα τη μεγαλύτερη ημερήσια καθαρή εισροή εδώ και πάνω από ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές φάνηκε να επωφελούνται από μια μικρή πτώση της τιμής του Bitcoin κάτω από τα 64.000 δολάρια μετά από μια εβδομάδα ισχυρών κερδών.

Στις 26 Αυγούστου, το iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) κατέγραψε καθαρές εισροές ύψους 224,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ημερήσια εισροή από τις 22 Ιουλίου, όταν είχε εισροές ύψους 526,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη τη στιγμή, το Bitcoin έφτασε στο υψηλό ημέρας των 67.534 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Farside Investors.

Τις τελευταίες 24 ώρες, το Bitcoin σημείωσε πτώση σχεδόν 2%, υποχωρώντας από την ημερήσια κορυφή των 64.121 δολαρίων στα 63.031 δολάρια. Η πτώση αυτή ακολούθησε ένα ισχυρό εβδομαδιαίο ράλι κατά τη διάρκεια του οποίου το Bitcoin σκαρφάλωσε από το χαμηλό επτά ημερών των 58.756 δολαρίων στο υψηλό των 64.475 δολαρίων στις 25 Αυγούστου, το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Αυγούστου.

Οι σημαντικές εισροές στο IBIT συνέβαλαν σε μια συνολική ημερήσια καθαρή εισροή 202,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε 11 spot Bitcoin ETFs με έδρα τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ενώ το IBIT είδε σημαντικές επενδύσεις, άλλα ETFs από εκδότες όπως η Bitwise, η Fidelity και η VanEck αντιμετώπισαν συνολικά καθαρές εκροές συνολικού ύψους 32,1 εκατ. δολαρίων.

Εκτός από το IBIT, μόνο το Franklin Bitcoin ETF (EZBC) και το WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW) κατέγραψαν καθαρές εισροές, φέρνοντας 5,5 εκατ. δολάρια και 5,1 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Αντίθετα, τα αμερικανικά ETFs Ether παρουσίασαν κοινές καθαρές εκροές ύψους 13,2 εκατ. δολαρίων, με την τιμή του Ethereum να υποχωρεί κατά 2,22% την τελευταία ημέρα, διαμορφούμενη στα 2.686 δολάρια.

Οι ισχυρές εισροές στο IBIT ακολουθούν την ηγετική του θέση μεταξύ των παγκόσμιων επενδυτικών προϊόντων crypto για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinShares, τα προϊόντα αυτά σημείωσαν τις υψηλότερες εβδομαδιαίες εισροές των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Τα επενδυτικά προϊόντα με επίκεντρο το Bitcoin ηγήθηκαν της φόρτισης την περασμένη εβδομάδα, με εισροές συνολικού ύψους 543 εκατ. δολαρίων. Το IBIT προσέλκυσε και πάλι τις σημαντικότερες εισροές από οποιοδήποτε επενδυτικό προϊόν crypto, συγκεντρώνοντας 318 εκατ. δολάρια.

Ο επικεφαλής έρευνας της CoinShares, James Butterfill, σημείωσε ότι η αύξηση των αγορών προϊόντων crypto την περασμένη εβδομάδα οφείλεται στην εικασία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια, μετά την υπόδειξη του προέδρου της Fed Jerome Powell στις 21 Αυγούστου ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: