Το Bitcoin και το Ether υποχωρούν καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων της Fed

Το Bitcoin (BTC) ξεκίνησε την εβδομάδα διαπραγμάτευσης με πτώση 3%, πέφτοντας κάτω από τα 58.400 δολάρια. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το BTC κατάφερε να παραμείνει πάνω από τα 60.000 δολάρια, υποστηριζόμενο από τα θετικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που προκάλεσαν ράλι αργά την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντικό ενδιαφέρον, με τις καθαρές εισροές να ξεπερνούν τα 263 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο ποσό από τις 22 Ιουλίου. Τα ETFs του ETH γνώρισαν επίσης τη δεύτερη ημέρα εισροών από τις 28 Αυγούστου, ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, καθώς οι ασιατικές αγορές άνοιξαν τη Δευτέρα, ο κλάδος των κρυπτογράφων αντιμετώπισε πτώση. Αυτό συμβαίνει στην αρχή μιας κρίσιμης εβδομάδας, με τους παγκόσμιους traders να αναμένουν την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Polymarket, υπάρχει 51% πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης, 48% πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης και μόνο 2% πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα.

Ιστορικά, το χαμηλότερο κόστος δανεισμού τείνει να ενθαρρύνει την αισιοδοξία στις αγορές, καθώς η ευκολότερη πρόσβαση σε κεφάλαια συχνά οδηγεί σε ανάπτυξη σε πιο ριψοκίνδυνους τομείς. Παρόλα αυτά, το Ether (ETH) ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πτώση της αγοράς, σημειώνοντας πτώση 5,5% τις τελευταίες 24 ώρες, την πιο απότομη ημερήσια πτώση από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με το CoinGecko. Το ADA του Cardano έπεσε κατά 5%, το SOL του Solana κατά 4%, ενώ το BNB της BNB Chain τα πήγε ελαφρώς καλύτερα με μια μέτρια απώλεια 1,1%.

Ανοδικά κινήθηκε το CKB το οποία κέρδισε 10,5% το τελευταίο 24ωρο. Η άνοδος αυτή αποδίδεται στο συνεχιζόμενο θετικό κλίμα μετά την εισαγωγή του CKB στο κορεατικό ανταλλακτήριο Upbit, γνωστό για την όρεξή του για memecoins. Εν τω μεταξύ, οι futures traders που στοιχημάτιζαν στην άνοδο των τιμών αντιμετώπισαν απώλειες άνω των 143 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της απροσδόκητης πτώσης της αγοράς, όπως αναφέρει το CoinGlass.

Επιπλέον, το BTC/ETH ratio, ένας βασικός δείκτης που μετρά τη σχετική απόδοση του Bitcoin έναντι του Ether, έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Το Ethereum δέχεται πιέσεις από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, με το Solana να γίνεται μια αγαπημένη πλατφόρμα για την κυκλοφορία νέων tokens, ιδίως των memecoins. Αναδυόμενες αλυσίδες όπως η Base και η συνδεδεμένη με το Telegram TON προσελκύουν επίσης την προσοχή της αγοράς, μειώνοντας πιθανότατα τη ζήτηση για ETH.

Περαιτέρω ανταγωνισμός μπορεί να προέλθει από το blockchain Soneium της Sony, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Η Sony, σε συνεργασία με την Circle, ανακοίνωσε ότι το USDC, ένα δημοφιλές stablecoin, θα είναι διαθέσιμο στην αλυσίδα Soneium. Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε το ποσό του USDC που θα εκδοθεί.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: