Η αναφερόμενη «μικρή» απώλεια του BingX από ύποπτο χακάρισμα αυξάνεται στα 52 εκατομμύρια δολάρια

Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων BingX με έδρα τη Σιγκαπούρη ανέφερε ότι οι απώλειες από μια ύποπτη κυβερνοεπίθεση στις 20 Σεπτεμβρίου έχουν κλιμακωθεί σε πάνω από 52 εκατομμύρια δολάρια, διπλασιάζοντας τα αρχικά εκτιμώμενα 26 εκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενες αποκαλύψεις από την εταιρεία ασφάλειας blockchain PeckShield είχαν εντοπίσει ένα μόνο πορτοφόλι Ethereum που σχετίζεται με την παραβίαση, το οποίο είχε λάβει 26,7 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία από την BingX. Ωστόσο, οι μεταγενέστερες έρευνες αποκάλυψαν σημαντικές επιπτώσεις σε διάφορα δίκτυα blockchain, που οδήγησαν στον αναθεωρημένο αριθμό συνολικών ζημιών.

Ο Hakan Unal, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων ασφαλείας της Cyvers Alerts, εξήγησε: «Καθώς εντοπίζονται περισσότερα πορτοφόλια, η συνολική απώλεια αυξάνεται. Οι αρχικές εκτιμήσεις, όπως 13 εκατομμύρια δολάρια, ήταν πιθανότατα ελλιπείς, αλλά οι ενημερώσεις από εταιρείες, που τώρα αναφέρουν στοιχεία όπως 43 εκατομμύρια δολάρια, δείχνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα». Πρόσθεσε, «Το σύστημα πληροφοριών απειλών μας έχει αθροίσει τη συνολική απώλεια σε όλες τις αλυσίδες, οδηγώντας σε μια πιο ολοκληρωμένη εκτίμηση των 52 εκατομμυρίων δολαρίων».

Παρά τη σημαντική απώλεια, η BingX χαρακτήρισε το περιστατικό ως αποτέλεσμα μόνο «μικρών» ζημιών. Η Vivien Lin, Chief Product Officer της BingX, δήλωσε σε μια δήλωση, «Όλες οι απώλειες χρηστών από αυτό το hack θα καλυφθούν πλήρως από το ίδιο κεφάλαιο της BingX». H Lin ανέφερε επίσης ότι οι συνεργάτες ασφαλείας είχαν παγώσει με επιτυχία περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια από τα κλεμμένα κεφάλαια τη στιγμή της δήλωσης. Η BingX βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία οριστικοποίησης της συνολικής έκτασης των απωλειών.

Το περιστατικό του BingX συμβαίνει εν μέσω αύξησης των εισβολών που στοχεύουν σε ασιατικά crypto exchanges . Λίγες μέρες νωρίτερα, το ινδονησιακό exchange Indodax παραβιάστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα την απώλεια 20,58 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, το ινδικό exchange WazirX αντιμετώπισε μια σημαντική παραβίαση ασφαλείας στις 18 Ιουλίου, με ζημίες ύψους 234,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το DMM Bitcoin της Ιαπωνίας γνώρισε τη μεγαλύτερη επίθεση του 2024 μέχρι σήμερα, με τους χάκερ να αποσπούν 305 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στις 31 Μαΐου.

Αναλυτές ασφαλείας απέδωσαν αυτές τις εκτεταμένες επιθέσεις στην ομάδα Lazarus, μια κρατική οργάνωση hacking που συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα. Η ομάδα πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε Indodax, WazirX και DMM Bitcoin, υπογραμμίζοντας μια ανησυχητική τάση στοχευμένων απειλών στον κυβερνοχώρο κατά των κεντρικών ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων στην περιοχή της Ασίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: